Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Hipotiroza

Hipotiroza

Prosim za pomoč.

Ugotovili so mi hipotirozo in basedovko.
Pred tremi dnevi sem začela jemati euthyroks 50 mg.

Že nekaj časa pa se počutim obupno. Utrujena že zjutraj, če prav spim, ko top, se zbudim, kot bi celo noč garala. Roke in noge so težke, kot bi na njih obesila še 5 kg dodatnega bremena. Čez ves dan sem utrujena, zaspana, brezvoljna, imam pogoste glavobole…

Je lahko to zaradi težav s ščitnico. Mogoče zaradi hipotiroze ali basedovke? Ker se mi že počasi meša in se počutim že kot kakšen hipohonder. Ljudem sploh ne znam razložiti moje utrujenosti in me vsi gledaj nekam čudno in se čudijo, ker sem bila običajno polna energije.

V kolikem času po začetku jemanja tablet se stanje vsaj kaj izboljša.

Hvala.

Načeloma hipotiroza ion bazedovka ne “gresta skupaj” razen če gre za začetke bazedovke, ko si lahko v hipo fazi…
Kadar je telo v hipo stanju, se jemanje tablet ponavadi dodobra pozna šele po 2-3 mesecih, ko se telo “napolni” nazaj s hormoni… odvisno od pomanjkanja in individuuma….

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Jaz sem iz hipertiroze in bazedovke po dva kratni aplikaciji radiojoda, sedaj prešla v hipotirozo, bazedovka še ostaja.

Zanima me samo, če so moje težave povezane s ščitnico? Mislim ta utrujenost, težke noge in roke in te stvari?

ja so povezavne, čeprav bo redkokateri zdravnik to priznal. kar preberi si odgovore na forumu hormonske motnje. vzrok vedno iščejo drugje, samo ščitnica ni nikoli kriva zato. očitno je med ščitničnimi bolniki večje štvilo psihičev kot pa v splošni populaciji. vsaj jaz sem dobila tak vtis.

Ja, seveda so to znaki pomanjkanja ščitničnih hormonov.

Nekateri zaznajo izboljšanje že v prvem tednu po začetku jemanja hormonov, lahko pa se napredovanje ustavi šele kakšno leto po začetku odmerjanja.

Zdajšnji odmerek ni nujno pravi. Po šestih tednih se TSH ne spreminja več bistveno, zato se običajno takrat preverja primernost odmerka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close