Hipotiroza – spremembe
Pozdravljeni,
novembra 2009 so mi zdravniki postavili diagnozo: hipotiroza. Moji izvidi takrat so bili zelo slabi:
THS: 134,150
pT4: 7,29
pT3: 4,55
anti TG: >500
anti TPO >1300
Osebna zdravnica me je takoj, ko je dobila izvide poklicala in napotila v Ljubljano na dodatni pregled. Na napotnici je pisalo nujno, sama pa takrat še nisem vedela, zakaj se gre. Zanimivo je namreč to, da sem se počutila popolnoma v redu. Ves čas sem bila dobre volje in moje razpoloženje ni nihalo. Občasno so mi izpadali lasje, to je bilo pa tudi vse. Nobenih drugih simptomov.
Ko sem naslednji dan prišla v Ljubljano in se pogovorila z zdravnico, je bila popolnoma zbegana, saj nisem imela nobenih simptomov, izvidi so bili pa res grozni. Opravila je ultra zvok in mi ponovno odvzela kri. Predpisala mi je tablete Euthyrox 50 mikrogramov.
Potem sem vsak mesec hodila v Ljubljano na redni odvzem krvi, da so spremljali moje ščitnične hormone. Jaz sem se ves čas počutila popolnoma v redu. Tako sem eno leto hodila v Ljubljano na odvzem krvi, po enem letu so pa rekli, da ni več potrebno ter da naj sedaj samo še 1x letno hodim na pregled k svoji osebni zdravnici.
Moje življenje je bilo povsem normalno in sploh nisem občutila, da je z mano karkoli narobe; vsak dan sem se opomnila, da moram vzeti tablet, to je bilo pa tudi vse. Vsako leto sem šla k osebni zdravnici na odvzem krvi in to je bilo vse. Nobenih sprememb glede zdravil ali mojega počutja,nič.
Pred pol leta sem šla ponovno na pregled in zdravnica mi je predpisala višji odmerek: 75mikrogramov. Pričela sem z jemanjem teh tablet ter se po 6 mesecih spet najavila pri zdravnici, tako kot sva se dogovorili.
Ta pregled je bil prejšnji teden. Zdravnica mi je ponovno povišala odmerek in sicer na 100 mikrogramov, ker naj bi bil THS povišan. Danes je točno en teden odkar imam višji odmerek in počutim se čudno. Dva dni me je bolel želodec in to nekako pripisujem višjemu odmerku, morda moje telo ni navajeno tega odmerka še? Danes zjutraj sem tudi omedlela; to se mi ni zgodilo še nikoli. Tudi omedlevico pripisujem višjemu odmerku, saj razen odmerka zdravil nisem spremenila nič v mojem življenju; prehranjujem se enako kot prej, raven stresa je enaka kot prej.
Zanima me vaše mnenje, se je morda že kdo kdaj spopadel s takšno težavo?
Hvala in lp.
To bi lahko bila reakcija na višji odmerek.
Morda poiskusite v začetku menjaje 75/100 ? da se telo počasi navadi.
Forum je zaprt za komentiranje.