Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza hipotiroza – krema

hipotiroza – krema

Punce ali se katera izmed vas, ki ima hipotirozo maže s kremo ki vsebuje bioidentičen ščitnični hormon, ali vse jemljete Euthyrox?
Hvala za info!!!

jaz se mažem tri mesece, euty. pa jemljem približno tri leta. V enih zgornjih postov sem pisala, da sumim na povezavo med strerilizacijo in temi motnjami, ki se mi pojavljajo od takrat, ko sem opravila ta poseg. Ščitnica po enem letu, potem eno leto ok, nato vsi simptomi, ki jih opisujemo vse (napenjanje, povišana teža na račun zastajanja vode, neredna menstruacija, izpadanje las, oblivi, motnje pri srčnem utripu,…). Ko mi je gin. v juliju predpisal NHT, sem po enem mesecu sicer dobila menstruacijo, a zraven en kup nevšečnosti (boleče noge, celulita za prodajat, nespečnost,…). Zato sem se naročila pri holisticu, opravila test in zdaj se mažem s kremo. G. Alji sem povedala, da jemljem Eutyrox, pa mi je rekla, da njena mama ima tudi hipotirozo in da odkar se maže s kremo, so ji pri zadnjem pregledu za ščitnico zmanjšali dozo. Upam, da je res. Sicer se pa z zdravniki nimaš o tem kaj dosti pogovorit, ker biodentčnih hormonov sploh ne poznajo in ne vejo da bi sploh imeli kak učinek. Ko sem mojemu ginekologu pred 14 dnevi na pregledu povedala, da imam kremo in da se je vrnila menstruacija in da nimam oblivov, pa tudi lasje mi ne izpadajo mi je odgovoril, da je možno, da so znaki mene ( ki jih je on diagnosticiral z ultrazvokom in pregledom) izzveneli sami od sebe ….
Zakaj sprašuješ, če katera jemlje ta zdravila? Ali imaš kakšne info o sočasnem jemanju teh hormonov?

lp

Ginekologu bravo za takole izjavo hahaha..saj ne moreš verjet!

sprašujem, ker se po mesecu in pol mazanja s progest kremo ne počutim nič bolje, ampak NIČ, n začetku ko sem se mazala še z Estradiolom je bilo pše celo huje, zdaj se mažem le s Progesteronom…v glavnem ne čutim nikakršnega izboljšanja…imam tudi hipotirozo in jemljem 50 Euthyroxa dnevno že 3 leta in se tudi ne počutim bolje…Spraševala sem Toljanovo pa pravi naj grem preverit kako je s ščitnico, če je doza morda prenizka.
Rekla mi je tudi da je Euthyrox bioidentičen ….. ali je to res pa ne vem, zato me je zanimalo ali katera jemlje npr. Armour (naraven T4).

New Report

Close