hipotirorza
Pozdravljeni!
5 le se zdravim za hipotireozo. Sem 3 mesece po porodu in ščitnica mi divja ko zmešana. Rezultati so naslednji:
Odvzem 18.3. TSH 0,15 (0,27-4,20), T3 in T4 v mejah normale — terapija Euthyrox 50.
Odvzem 2.4. TSH 0,05(0,27-4,20), T3 5,68(3,10-6,80), T4 24,02 (12,00-22,00)— terapija Euthyrox 25
Odvzem 15.5 TSH 0,224 (0,27-4,20), T3 3,03 (3,10-6,80), T4 9,72 (12,00-22,00)
Kaj mi svetujete kako dozo naj jem, da bo ščitnica prišla nazaj v ravnovesje? Počutje je slabo, vrtoglavica, pozabljivost, omotičnost, razdražljivost, depresivnost in seveda pridobivanje na telesni teži. V dobrih 2 mesecih za 4 kg. Že tako ali tako je težko shujšat po porodu, zdaj pa še to. Nevem kako naprej.
Hvala za pomoč!
LP
Pozdravljeni,
obstaja način, ki je klinično stestiran in dokazan, ki uspešno uravnava delovanje ščitnice in tudi hipofize, saj je vrednost TSH povezana ravno z hipofizo.
V priponki vam prilagam klinično raziskavo o delovanju biospectruma na T3, T4 in TSH.
V temi konkretni rezultati pa lahko vidite o tem več napisanega.
Lp, Igor
Ni mi čisto jasno, kateri rezultati spadajo h kateremu odmerku, ampak verjetno gre za nihanja, ki so posledica nihanj spolnih hormonov in novega zagona vnetja ščitnice. Saj najbrž gre za Hashimoto, kajne? Težko je dobro uravnavati hormone, če je vnetje zelo aktivno. Včasih ne gre drugače, kot malo počakati, popravljati, kar se popravljati da, živeti kolikor se da zdravo in počakati, da določen čas mine. Pri Hashimotu je običajno lažje potem, ko ščitnica ne deluje več in ni nihanj.
Lep pozdrav,
Alenka
Forum je zaprt za komentiranje.