Najdi forum

Zanima me, če ima kdo izkušnje s hipotekarnim kreditom . Kolegica namerava vzeti kredit pri Austria bank. Na kaj mora biti še posebej pozorna? Za kaj pri hipotekarnem kreditu pravzaprav gre?Kako je s prodajo neprimičnine, če imaš hipoteko? Za kakršno koli informacijo ali nasvet .se vam zahvaljujem.
Lep dan

Če imaš hipoteko na nepremičnino, je pač ne moreš prodati, razen če ti prodajo dovoli banka. Ta pa ti bo dovolila samo, če ji boš ponudila kakšno drugo, kvalitetnejše jamstvo, ali pa če bo šel denar od kupnine za odplačilo kredita….

Hipotekarni kredit je za banko eden najvarnejših, saj dobi v primeru neplačevanja obrokov v last nepremičnino, ki ima svojo tržno vrednost. Za kreditojemalca pa zna biti to ena najbolj krutih oblik kredita, saj nikoli nisi 100%, da ti bo res uspelo redno plačevati obroke. In potem nekega dne postaneš najemnik v nekdaj svojem stanovanju, katerega banka mimogrede že ponuja na trgu nepremičnin….

Jaz bi vzel hipotekarni kredit samo za kratkotrajno premostitev finančne luknje, katero bi sicer v najkrajšem času zapolnil kako drugače…. Ker poznam kar nekaj družin, ki se vsak večer v strahu sprašujejo, ali bo naslednji dan morda prinesel poštar kuverto, v kateri jih obveščajo, da so pravkar prodali njihovo hišo in naj počasi začnejo s pakiranjem kufrov….. Pa jim je dobro kazalo, ko so jemali kredit. Potem pa… nekdo se je med delom trajno poškodoval, drugi je izgubil službo, tretjemu je “crknila” privat dejavnost….

vse kar si sposodiš je treba tudi poplačat. sama imam tudi stanovanjski kredit pri omenjeni banki in mi je v redu. taka so pravila igre. denarja za stanovanje ni bilo zadosti, oni so mi ponudili kredit in zato nekaj zahtevali.
če ne plačaš najemnine greš ven iz stanovanja, če ne plačaš kredita, ti ga pa prodajo – meni je to logično. tudi jaz ne bi posojala denarja brez garancije. če imaš namen denar vrniti in si prej dobro premislil v kaj se spiščaš, potem ni problema.
da je pa kdo ljubitelj hipotekarnih kreditov pa malo verjamem :-))
je pač tako, da je včasih treba 🙂

Jaz sem raje vzela ‘manj’ ugoden kredit pri gorenjski banki. Stanovanje je pač vse kar imam in ne bi želela, da bi otroci končali na cesti, če bi se slučajno situacija spremenila ter ne bi mogla več plačevati obrokov kredita.

New Report

Close