Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Hipospadija – operacija

Hipospadija – operacija

Zdravo.
Jutri ima sin operacijo zaradi hipospadije. Star je 17 mesecev. Šele danes pa so se mi začela pojavljati razna vprašanja in skrbi …
Je bil kdo od vaših malčkov operiran zaradi hipospadije?
Zanima me, kako sama operacija poteka, koliko časa traja, je lahko starš zmeraj z otrokom, podnevi in ponoči, je treba kaj plačati za bivanje z otrokom, koliko časa traja hspitalizacija …… vse info, kar koli zelo dobrodošlo.

Hvala vsem ki boste odpisali.

Pozdravljeni!

Moja sestra fantka ni dala operirati, ima pa glandularno hipospadijo. Lula brez težav, tudi pri lulanju v stoje nima težav in ne lula mimo školjke. 🙂 Operirati ga ni dala, ker ima njegov očka isto napako in ni imel nikoli kakšnih težav poleg tega pa ji je urolog povedal, da se zgodi tudi da op. ni uspešna in jo morajo ponoviti.

Imam pa jaz v imenu sestre za vas Tanč eno vprašanje. Kot rečeno, fantka niso dali operirati so se pa z urologom dogovorili, da bi opravili cirkumcizijo ko bi bil fantek brez pleničk. No, zdaj je že skoraj 1 leto brez pleničk, vmes pa so dobili dojenčka tako da so na odvečno kožico kar malo pozabili, se je pa prav pred kratkim kožica povsem odlepila od glavice tako da zdaj bi pa res bilo primerno odvečno kožico odstranit. Sestro zanima, kaj bi vi svetovali, predvsem iz psihiloškega vidika za otroka, operacijo zdaj pri 4 letih ali morda kakšno leto kasneje.

Hvala!

Ker ne vem natančno, o kakšni odvečni kožici govorite, ne morem pojasniti, kako ukrepati. Načeloma se kožica odlepi, potrebno je vsakodnevno umivanje, vendar ni kaj odstranjevati operativno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovana,

včeraj vas je spraševala moja sestra, zdaj bom pa kar jaz nadaljevala. torej, sin ima glandularno hipospadijo. Gre za to, da je kožica hipospadično preklana, kar pomeni, da je bila 3/4 glavice že ob rojstvu “zunaj”. Zdaj do 4. leta se je odlepil od glavice še preostanek kožice in ta koža je zdaj odvečna, tudi urolog je rekel, da bi jo bilo dobro delno odstranit, ker je samo v napoto oz. ne opravlja nobene funkcije. Zanima me predvsem iz psihološkega vidika, kdaj to opraviti, ker fantek je zdaj že velik in se bo zavedal, kaj se bo dogajalo. Je pa bil prihod dojenčka zanj kar šok in imamo kar nekaj težav z obnašanjem tako da razmišljam, če bi to cirkumcizijo prestavili na naslednje leto, ko bo star 5 let. Se vam zdi to smiselno?

Hvala!

Aha, razumem.
Vsekakor je takšne stvari bolje operirati pred šolo. Čim prej, tem bolje, kar se tiče pozabljanja zapletov. Seveda pa ne bo nič narobe, če se počaka do 5. leta starosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close