Hipospadija operacija
Pozdravljeni,
Sin je imel operacijo hipospadije. Med operacijo so ugotovili, da gre bolj za penilno distalno hipospadijo in so izvedli operacijo – uretroplastiko po Snodgrassu. Kateter je imel notri 11 dni. Sedaj je dobre 3 tedne od operacije, vse se je lepo celilo, brez hematomov itd..
No že pred tremi dnevi se mu je odprla nova luknjica za lulanje oziroma se mi dozdeva, da se je odprla nazaj njegova prvotna luknjica. Sedaj urin teče iz dveh lukenj, tista, ki so jo naredili na vrhu glansa, je zaenkrat tudi funkcionalna. Skrbi me, da bi se ta luknjica, ki so jo naredili (na vrhu glansa) zaprla in bi se stanje vrnilo v prvotno, je to mogoče?
Tudi glede nove luknjice oziroma fistule, me zanima, če je to potrebno nujno operirati takoj ali se lahko počaka, da deček odraste? Moj največji strah je predvsem ponavljajoče se neuspešne operacije in da bi celo prišlo do preveč poškodovanega tkiva, ali pa odmiranje le-tega.
Vse bolj kot berem in prebiram vse možne izkušnje, literaturo.. lahko pri sebi verjamem, da je operacija hipospadije lahko celo bolj uspešna v odrasli dobi, ko penis ne raste več in so tkiva že razvita. In sem resnično v dilemi, kaj in kako.. tudi, če se stanje vrne v prvotno in da bi bla potrebna ponovna operacija hipospadije v taki razsežnosti, kot je bila prvotna, dvomim, da bi lahko otroka vedno znova dajala pod narkoze na račun neuspešnih operacij. Kakšno je Vaše mnenje glede mojega videnja, zapoznele operacije?
Sem vedela, da je velika možnost, da se odpre fistula, ampak me je kar malo prestrašilo, da se je odprla že tako hitro in v taki razsežnosti (tok je enako močen čez obe luknjici) ter da se odpre še kakšna dodatna.
Hvala za Vaš odgovor,