hipospadija
Naš fantek ima hipospadijo. Lula nekje na sredini (med korenom in vrhom glavice), pa tudi kožica je spodaj “pripeta”. Kdaj in kako bo operacija potekala, smo se že pozanimali, saj hodimo na kontrole k urologu. Zanima nas, ali hipospadija vpliva na velikost lulčka – ali je zaradi hipospadije lulček manjši in ali ima to tudi vpliv na kasnejšo rast lulčka. Star je 1 leto, lulček pa je velik le 1,5 cm. Ali je možno, da bo velikost lulčka, ko bo odrastel, normalna (povprečna)? Ali “pripeta” kožica lahko ovira rast lulčka?
Draga gospa!
Odgovori na vaša vprašanja niso enostavni. Le zdravnik, ki vašega sina pregleduje lahko ugotovi ali je ta nepravilnost pri njem samostojna ali je del sklopa bolezenskih znamenj (sindroma).Verjetno bo vaš sin poleg operacije kasneje opravil tudi nekatere endokrinoloških preiskave, ki bodo omogočile natančnejše odgovore na vaša vprašanja.
Tudi urolog, ki ga bo operiral vam bo lahko marsikaj pojasnil.
Mnogogokrat se to uredi res tako kot si starši želimo in ima otrok, ko odraste popolnoma funkcionalen penis.
LP
Spoštovani!
Mogoče sem se slabo izrazila, zato nesporazum. Vem, da ne morete ugibati ali jo je imel oče otroka, kar mi je čisto razumljivo. Zanimalo me je ali je možno, da se hipospadija pojavi tudi pri otroku, če če je z njo rodil njegov oče (kar je dejstvo, ki ga partner ne prikriva).
Hvala za odgovor in lep pozdrav