Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija hipospadija

hipospadija

Lepo pozdravljeni,

Najin sinček se je rodil z hipospadijo, in sicer ima ustje sečnice na korenu penisa. V porodnišnici mi je pediater povedal, da bo potrebna operacija in da naj opazujem curek urina, če je v kapljicah ali pa je normalen curek. To sem tudi storila in ugotovila, da je curek urina normalen, saj me je že kar nekajkrat pošteno polulal .
Zanima pa me kdaj se ta operacija izvede in kako poteka. Kaj v bistvu naredijo? Prav tako pa me zanima kako bo potem z penisom, ali bo takšen kot pri drugih dečkih in ga bo lahko normalno uporabljal?

Hvala za odgovor in lep dan še naprej

Hipospadijo je potrebno razrešiti. Napoteni boste k urologu, ki bo fankta pregledal in odločil, kdaj bi operiral. Curek je potrebno opazovati, kajti v primeru, da curek ni lep in močan (ampak urin kaplja iz sečnice), je to urgentno stanje in je potrebnen obisk pri urologu takoj (v nekaj dneh, ni treba ponoči leteti, razen, če bi se popolnoma ustavilo lulanje).

Popolnoma tehnično vam ne morem razložiti, kako operacija poteka, vendar lepo operirajo, ustje sečnice “prestavijo” tako, da je prav in fantek s penisom ne bo imel nikakršnih težav. Zelo lepo to napravijo, to sem pa že videla. In izgled in funkcija sta popolnoma v redu, saj zato pa to naredijo.
Kar pogovorite se s pediatrom in pot pod noge do urologa.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close