Najdi forum

Hipoplastična vertibralna žila

Pozdravljeni,
pred meseci sem vam že pisal o mojih težavah z nefiksiranim vratnim vretencem na C4-C5 in težavah. Sedaj sem mel CTA pregled glave- rekli so mi da je načeloma OK, le zadnji del leve vertibralne žile je nekoliko hipoplastičen (na zadnjem odseku je ožja kot desna preden se združi v skupno žilo). Je lahko to posledica poškodbe vratu, kljub temu, da je že v lobanjskem delu in kaj to pomeni ? Hvala in LP

V večini primerov ta diagnoza spremlja pacienta že od rojstva.Razlogi za pojav teh težav so različni – poškodbe, sprememba drže, druga obolenja ožilja. Lahko se tudi zgodi, da ta zožitev celo življenje ne pokaže nobenih simptomov. Iz vaših navedb sklepam, da hipoplastična žila ni vzrok vaših težav.

LP

Postovani,
molim Vas za savjet. Imam hipoplasticnu vertebralnu arteriju promjera 2,3 mm, lijedva je u vazospazmu i ima promjer 2 mm. Vazospazam je granican. Imala sam vrtoglavice koje su prestale od kada pijem stutgeron forte. Zanima me da li ce se te vrtoglavice vratiti i da li se moze izlijeciti? Sto znaci da je vazospazam granican? Sta mogu napraviti da mi bude bolje? Imam 30 godina.

Gre za napako v razvoju vertebralne žile. Na srečo imamo dve, ki se ob problemu združita v arterijo basilaris. Graničan pomeni, da je pretok krvi na meji, ob slabšnju lahko pride do možganske kapi.
Zdravljenje bi bilo v smeri jemanja zdravil za sprostitev in širitev ožilja, morda tudi akupunktura.
Mogoče bi bilo dobro napraviti pregled doplerografije.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close