Najdi forum

Pozdravljeni

Letošnje poletje mi z zdravjem ni preveč naklonjeno, zdi se mi, da se mi usak dan pojavi nekaj novega. Naj začnem. Stara sem 21 let.
Pred slabim mesecem sem dobila napad hitrega bitja srca. Tisti večer sem bila sama doma, starši so bili na morju. Počutila sem se grozno, v mislih sem imela samo to kako bom mogla v bolniščnico, ali še huje, strah me je bilo, da nebom preživela. Noč je nekako šla mimo, naslednji dan pa stanje ni bilo nič boljše, zato sem šla na urgenco, kjer je ekg pokazal sinusno tahikardijo 160/min, vse ostalo OK. Vseeno so me poslali na pregled v bolnišnico, kjer so operedelili tahikardijo kot psihosomatsko, se pravi brez razloga. Kri je bila ok, vse je bilo ok, razen utrip je bil visok. Naj povem, da so takrat v bolnišnico prišli tudi starši in jaz sem se počutila veliko bolje, varno,..tudi utrip se je umiril. Čudno mi je bilo to, da če je res bil problem strah pred samoto, zakaj?! Nisem bila prvič sama in nikoli prej nisem imela teh težav. Vseeno sem dobila napotnico za UZ srca, če se mi stanje še kdaj ponovi.
Naj grem naprej. Letos zgodaj pomladi, je naše malo mesto pretresla novica o smrti malde punce. Imela je le 14 let, baje, da ji je počla žila v glavi (anevrizma). Od takrat je mene VEDNO strah ko me glava boli. Enkrat se mi je zgodilo, da me je glava močno bolela, potem mi je postalo slabo, bilo me je grozno strah da se bo meni tudi to zgodilo. Ampak razlog za svoje občasne glavobole zdaj vem (premalo tekočine) in glavobolov nimam skoraj več.
Enkrat me je začela boleti leva roka, nevem zakaj,ampak pomislila sem na infarkt. Takoj zatem sem se počutila slabo, pulz se mi je zvišal. Ko me je fant umiril, da je vse ok, se je moje počutje takoj spremenilo na boljše.
Danes pa se mi je zgodilo, da sem začutila bulo med popkom in bokom. Seveda je zdaj ne čutim več, ampak takrat ko sem jo začutila, mi je šlo po glavi samo eno-rak.

Lepo vas prosim, ce mi lahko pomagate. Nikoli prej nisem bila takšna, končala sem tudi zdravsteno šolo in nikoli me malenkosti niso sekirale, pa tudi z takmi stvarmi si nikoli nisem belila glave. Zdaj pa pol leta me potiho skrbi konstantno, da sem mogoče bolna, pa da tega ne vem.

Ali je možno, da sem imam motnjo hipohondrije, ali ne. Sovražim ta strah, zdi se mi, da omejujem sebe in druge. Strah me je iti že na kolo, saj mi gre po glavi samo to, da bom spet imela povišan pulz. Razmišljala sem že, da bi obiskala psihoterapevta, ampak me je sram povedati bližnjim.

Hvala vnaprej in lep dan.

Lepo pozdravljeni!

Za vas je pomembno, raziskati od kod izvira vaš strah? Ste v družini zelo povezani? Kakšen odnos imate z mamo? Kakšno je bilo vaše otroštvo? Glede na opisano, sem dobila občutek, da niste separirani od staršev….morda celo prekomerno navezani? Razvili ste anksioznost….med drugim v povezavi z zdravjem, saj vas je ves čas strah, da bi zboleli ali pa da se vam bi kaj hudega dogodilo.

Za raziskovanje vzroka, je dejansko najbolj priporočljiva psihoterapija. Nimate se česa sramovati. “Zmagovalec” je vedno tisti, ki rešuje svoje težave in išče konstruktivne rešitve.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

New Report

Close