Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Hipoglikemija

Hipoglikemija

Pozdravljeni,

zanima me, kakšni so znaki hipoglikemije.Dozdeva se mi namreč, da bi jo lahko jaz imela. Namreč, v telo vnašam zelo veliko sladkorja, pa se mi to na krvi nikole ne pozna. Zdravnica je rekla, da mi pač trebušna slinavka odlično deluje.
Jaz pa imam včasih prav grozno željo po sladkorju, saj takrat ne zdržim brez da bi dala v usta vsaj eno žlico marmelade. Ali je to hipoglikemija in kako si pomagati.

LP, Kaja

Spoštovani!

To, kar opisujete, niso znaki hipogikemije, temveč bolj neke vrste »razvada«, ki jo ima veliko ljudi. Stari ljudje so temu rekli, da ima nekdo »piko« na določeno stvar. Beseda verjetno izhaja iz latinščine, kjer je to označevalo nenavadno navado. Pri utrujenosti, slabši razgibanosti, zaspanosti ipd. se nam obtok upočasni in možgani nekako niso več najbolj idealno preskrbljeni s krvjo, predvsem s kisikom. Namesto zehanja, ki je odgovor telesa na to pomanjkanje na žalost to včasih (nekateri) zaznamo kot pomanjkanje »hrane« in seveda sladke jedi so idealen tolažnik tega občutka. Če se vam to dogaja med počitkom, potem poskusite s telesno aktivnostjo. Takrat se namreč presnova v telesu iz lenobnega kurjenja sladkorjev dvigne na višjo raven in kurimo ostale zaloge, ki jih imamo v telesu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close