Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija hipoalregeno mleko

hipoalregeno mleko

Pozdravljeni
Imam štiri mesece staro hči, ki pije Novalac prilagojeno mleko proti krčem, ker ima kolike. Še vedno se pojavljajo kolike okoli pete ure z6jutraj. Prva hči pa je stara 4 leta in včeraj so ji na alergoloških testih ugotovili blago alregijo na pršice in konjsko dlako (sicer nima vidnih težav). Alergolog mi je po pogovoru svetoval, da glede nato da pri mlajši hčeri krči še trajajo naj poskusim menjati mleko in kupiti hipoalregno formulo. Alergolog je mnenja, da so otroci, ki imajo izrazite kolike bolj podvrženi alergijam kot ostali. Kaj menite vi in kaj svetujete?

Spoštovana katjam,
malce obrnjeno je. Niso otroci, ki imajo kolike podvrženi alergijam, ampak se opaža, da imajo otroci s kolikami večkrat kasneje ugotovljeno alergijo.

Če je tako svetoval alergolog, ki ima občutno več specialnega znanja iz alergologije kot jaz, ki delam v osnovnem zdravstvu (moje znanje mora biti pa širše), potem se držite njegovega nasveta. tako naj bi otroke, ki imajo družinsko obremenitev, varovali pred prezgodnjo senzibilizacijo in kasnejšim nastopom alergij.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close