hipnoza med porodom
Pravkar berem Slovenske novice…notri je v prilogi Astro novice – članek, ki govori o hipnozi med rojevanjem. Za to se zavzema prof. dr Marjan Pajntar…on se je tudi pred zavzemal za to, da so lahko pr porodu očetje oz. druge osebe, ki porodnici veliko pomenijo…
Ker naj bi bilo v porodnišnicah premalo časa, da bi se lahko tako intenzivno posvečali porodnici, lažje je pač dati enekcijo proti bolečinam…si lahko vsaka nabavi 2 zgoščenki, s katero se lahko same naučite avtohipnoze…Prva je baje o tem, da se med nosečnostjo sproščamo in zmanjšamo napetost, druga pa za lajšanje bolečin med porodom.
Vglavnem – članek je precej obširen, najboljše je, da si ga kar same preberete…
Jaz sem se med nosecnostjo pripravljala na porod s pomocjo hipnoze. Se vedno nisem cisto prepricana,ce mi je sploh kaj pomagalo. Verjetno sem bila
premalo pripravljena,sej sem bila samo na dveh pripravah,potrebne pa so baje vsaj 3. Sem pa pridobila zelo veliko samozavesti in poguma,saj me ni bilo nic strah,ko je bilo treba v porodnisnico. Pri drugem porodu zal ne bom imela priloznosti za hipnozo in bom lahko primerjala. Vseeno mislim,da je hipnoza dobra stvar,sploh,ce te pripravi nekdo,ki stvar obvlada.Ne vem pa,kako delujejo stvari preko CD-jev.