Najdi forum

Pozdravljeni, mene pa zanima, če lahko en travmatičen dogodek iz leta 2016 rešim s hipnozo, psihiatrična zdravila sem začel jemati poleti 2017 dobra pol leta, ko sem bil hospitaliziran zaradi samomorilnih misli na psihiatriji, potem sem pozabil ta dogodek in misli, cez leto se mi ne ta dogodek ponavljal vsakodnevno in po dveh letih sem delal veliko samomorov. Zdaj spet jemljem 8 mesecev tablete, ko sem bil v bolnisnici, ampak mi niso delavnice in ne skupinski pogovori niso pomagale ter tudi ambulanti pregledi. Imam se vedno ta travmaticen dogodek v glavi izpred 7 letami in samomorilne mislis. Lahko to resim s hipnozo? in ce je mozen kaksen kontakt za hipnozo, sem pa iz slovenske bistrice.

Pozdravljeni,

na vaše vprašanje ni enostavno odgovoriti. Morate vedeti, da je hipnoza le ena od tehnik ki jih lahko uporabljamo v psihoterapiji. Zelo je uspešna pri določenih ljudeh in pri določenih težavah. Osebno je za travmatične izkušnje ne bi izbrala hipnoze, ampak raje EMDR.

EMDR je terapevtska metoda, ki se v okviru celostne obravnave (psihoterapija, po potrebi psihofarmakoterapija in psihoedukacija), uspešno uporablja pri duševnih težava ki so posledica travmatičnih izkušenj, kot so travmatični dogodki iz otroštva, naravne nesreče, izpostavljenost nasilju itp.

Glede na to, da je po vašem opisu, travmatična izkušnja pri vas pustila redne posledice, vam proporočam, da se o možnostih zdravljenja pogovorite s psihiatrom ki vas najbolj pozna in lahko oceni, kateri pristop bi bil najbolj ustrezen.

Srečno na vaši poti!

 

 

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close