Najdi forum

Pozdravljeni!

zelo me veseli, da imamo sedaj tudi forum za starše otrok s posebnimi razvojnimi težavami.

Imam sina, starega 3,5 leta. Zaradi zapletov pri porodu, so nama postavili pri treh m. diagnozo hipertonija, eno leto sva hodila na nevrofizioterapije. stanje se je popolnoma izboljšalo, otrok je shodil pri 9.mes.

stanje je bilo brez problemov, diagnoza ozdravljen.

pri starosti 3 leta so se naenkrat pojavile težave s hojo po stopnicah navzdol, spotikanje ob hoji po ravnem,… zopet smo obiskali nevrologinjo in dobili diagnozo spastica diplegia. težave so sedaj prisotne ves čas. včasih v blagi obliki, drugič v močnejši.
nevrologinja nama je povedala, da se otrok ne bi smel ukvarjati s športi, kjer trpijo mišice nog (otrok močno krči spodnje mišice nog) – tj. nogomet, košarka, ples, smučanje,… predlagala je plavanje in kolesarjenje. zanima me, v koliko moramo res upoštevati to, d ane bomo prikrajšali otroka za določen šport in užitek, ker nam je tako rekel nekdo. kako naj vemo, kdaj bi bil napor za njegove noge prevelik. noge ga velikokrat bolijo, v takšnih situacijah ni sposoben premagati hoje brez bolečin v mišicah na razdaljah daljših od 500 metrov.

hvala za pomoč in lp

Roberta,

Če vam je nevrologinja odsvetovala določene športe, je dobro, da njen nasvet upoštevate. Če obiskujte fizioterapevta, za nasvet vprašajte tudi njega. Pa tudi, pri omilitvi bolečine v mišicah nog, bo fizioterapevtov nasvet dobrodošel.

Mogoče bo vaš sin s starostjo in fizioterapevtsko obravnavo določene težave premagal, kljub temu pa se lahko zgodi, da bo pri telovadbi okoren, lahko pa se celo zgodi, da določenih aktivnosti pri telovadbi ne bo zmogel in bo telovadbe oproščen.

Kako bo otrok nadalje doživljal svoje omejitve in užival v športu, je odvisno predvsem od vas oz. od vašega pogleda na šport, športne uspehe…

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni!
Sem nova na ten forumu in me zanima nft,če ima katera od vas tel.št Mete Stravnik iz ukc

L.p.

New Report

Close