Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hipertiroza in kombinacija zdravil

Hipertiroza in kombinacija zdravil

Spoštovani,
rada bi se posvetovala z vami glede jemanja tablet, na pregledu v tirološki ambulanti mi zaradi naglice in gneče to nikoli ne uspe. pa tudi izvidi vedno pridejo kasneje po pošti.
V aprilu so mi ugotovili bazedovko. Do sedaj sem imela tri preglede v tirološki ambulanti (na dva meseca).Izvidi so si sledili takole:
TSH: 0,008; 0,008; 0,424
FT4: 35,6; 19,4; 13,2;
FT 3: 16,8; 8,61; 5,15
Jemljem athyrazol, trenutno po eno tableto. Dodatno se zdravim še s homeopatskimi zdravili. Počutje se mi je precej izboljšalo, občasno občutim še nekakšno notranje tresenje, predvsem po obrokih in ob prehodu iz spanje v budno stanje.
Ko sem prejela zadnji izvid, sem dobila tudi navodilo, da začnem sočasno jemati še Euthyrox – 25 mikrogramov. Če prav razumem zadnji izvid, je samo še TSH nekoliko pod mejo. Bojim se, da se bodo ob jemanju Euthyroxa simptomi poslabšali (tresenje, hiter utrip), saj kolikor razumem, ta zdravila pospešujejo delovanje ščitnice, po mojih občutkih in počutju pa ščitnica še vedno preveč deluje.
Poleg tega sem kakšen teden po zadnjem pregledu opazila, da se mi spet nekoliko povečuje utrip, tudi tresenje je pogostejše (mogoče sovpada, da je konec dopusta in imam spet bolj stresno delo?)
Prosim za vaše mnenje, ali je smiselno začeti s kombinacijo zdravil?
Hvala in lep pozdrav.

Stoštovani!

Pri zdravljenu bazedovke pogosto uporabljamo t.i. “bock in replace” terapijo. Ko se po zdravljenju z Athyrazolom ustrezno znižajo ravni hormonov in normalizacijo TSH, Athyrazolu (tiamazol) dodamo še nizek odmerek tiroksina (Euthyrox) da preprečimo pretirano znižanje ravni tiroksina v serumu (hipotorozo.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani!
imam sledeče rezultate:

TSH 4.51
LH 1.92
PROG 0.520
TESTO 0.459

Stara sem 32 let, jemljem kontracepcijske tablete Corazettee. Zadnje čase mi odpadajo lasje v šopih, zaspana sem, glavoboli so vsakodnevno prisotni, hitro bitje srca, trese me mrzlica.. Je krivec ščitnica??

Spoštovani!

Vrednost TSH je za večino laboratorijev v zgornjem območju normalnih vrednosti. Priporočam ponovno določitev TSH in ščitničnih hormonov čez dva meseca.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close