Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hipertiroza – bolnisnica Golnik

Hipertiroza – bolnisnica Golnik

Pozdravljeni :)!

Kot prvo se moram lepo zahvaliti dr. Pirnatu za prijazen sprejem 🙂
Bolnik poslan iz Golnika.

Opisal bom svoje tezave, za primerjavo z ostalimi, ki vas tarejo podobne tezave. V spopadanju z boleznijo sem poplni zacetnik. Vesel bom vsakega mnenja ali nasveta.

Rezultat hormonov je sledec:
TSH 0,010, T3 17,95, T4 47,76

Prve opazljive tezave so se zacele z obcutkom vrocine in suhimi ustimi. Predvsem ob nakupovanju po centrih, sem zacel kupovati vodo in jo kmalu tudi zacel nosil s seboj.

Pocutil sem se slabo ampak sem tezave pripisoval kajenju in gastritisu.

Opazna je bila tudi tezava s srcem. Pulz je bil v mirovanju previsok (vedno nad 80), prav tako je pulz ob naporu bil previsok.

Srce je tudi divje reagiralo na vznemirjenja. Na primer: Pisanje ukazne vrstice v racunalnik, pomembne ali bo sistem deloval ali ne, mi je pognal srce v grlo.
Prehitevanje z avtomobilom in poodbno.
Postajal sem vzburljiv in kolericen, kar je sicer tudi del moje narave ampak..v taki meri pa ne.

No potem sem za Novo leto opustil cigarete in v treh dneh so se pojavili prezgodnji utripi srca.
Prezgodnji utrip se smatra kot nekaj normalnega amapk vsak tretji v trajanju 6 ur pa najbrz ne.

Prezgodnji utripi so se potencirali, zacel sem se jih bati in zaceli so me spravljati v paniko.

Uvedel sem ukrepe:) : opustil kavo popolnoma, dodal 250 mg magnezija in prezgodnji utripi so nekoliko popustili..

(med dopustom, na morju..se je pocutje izboljsalo)

Po pocutju sem bil znerviran do konca. V konstantni skrbi kdaj bo zacelo srce biti narobe. In je zacelo in sem se spravil v panicni napad in sem spravil srce v atrijsko fibrilacijo. Prvic, drugic in cetrtic.

Atrijska fibrilacija je trajala do 6 ur. Vsakic. Nikoli manj, nikoli kaj vec…cca 6 ur.

V tem obdobju sem imel tezave z scitnico ze resno na sumu. Saj v obdobju dosega vseh informacij prek neta lahko tudi laik vsaj okvirno spozna kje bi lahko bil vir tezav.

Aha, zdravniske pomoci sem se seveda skrbno ogibal 🙂 Vec kot desetletje. Vec kot desetletje nisem imel tudi nikakrsnih vecjih tezav z zdravjem.

Dokler ni atrijska fibrilacija prisla petic.
No i sedaj sem poklical zdravnika in prav kmalu sem se znasel v bolnisnici.

Ostalo je klasika: umiritev srca, pregledi, izvid hormonov in poslan k dr. Pirnatu.
Doktor mi je predpisal Athyrazol, katerga sedaj jemljem tretji dan.
Vpliva zdravila ne cutim, ker mi predpisani beta bloker Darob povzroca toliko tezav, da delovanja Athyrazola sploh ne opazim.

Rezime: 🙂

Ce ne bi bilo tezav s srcem se najbrz se dolgo ne bi zacel zdravit.
Res sem klimo v avtu zadnje poletje prizigal malce vec in zeblo me je malce manj kot ostale, ampak tezave sem prenasal.
Tezave s srcem pa so mi zadnje mesece pobirale vso energijo in me drzale v konstantni napetosti, kdaj se bo napad ponovil.

Upam da nisem bil predlog 🙂

Lp
Jadralec

Spoštovani!

Hvala za izčrpen opis težav. Učinek Athyrazola se pokaže po par tednih. Če bodo težave ob jemanju Daroba prehude, ga priporočam zamenjati s Propranololom. Lahko se oglasite tudi osebno k meni v triažno ambulanto na Polikliniki na ponedeljek.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spostovani dr. Pirnat !

Tezave ob jemanju Daroba so bile prehude. Kazale so se v povecanem vznemirjenju s prehajanjem v paniko, katerim sem bil komaj kos z Persenom. Helexa nisem hotel vzeti.

Danes zjutraj sem vseeno vzel Helex in se odpravil v Kranjsko ER.
PR 220/110 sinus 133, posnet EKG brez posebnosti, Kaptopril, padec PR malce tudi zaradi Helexa. Napoten v Ljubljano na IPP.

V Ljubljani na IPP se ob EKG, pregledu krvi in pogovoru odlocijo za 100 mg Bloxana in tabletko Apavrina vsled znizanja ritma in umiritve.
Nadalje mi predpisejo Bloxan 2 x 50 dnevno (polovicki) in izdajo recepta za Apavrin in Bloxan vsled zamenjeve za Darob.

Na moj namig za uporabo Propanolola, napisejo nujno napotnico za vas, z besedami, da naj se pac lececi tireolog odloci za drugacen bloker.

Gospod dr. Pirnat.
Do zacetka drugega tedna bom pocakal kaj se bo dogajalo z Bloxanom. Če bo situacija podobna ali slabsa, kot je bila z Darobom se oglasim pri vas. Ce pa bodo tezave izzvenele, pa po mojem laicnem mnenju najbrz ni potrebno prehajati ze na tretji beta bloker, ampak bom nadaljeval zdravljenje po vasem navodilu do naslednjega kontrolnega pregleda…..

Ob vsaki spremembi pa se seveda oglasim na forum 🙂

Lp
Jadralec

New Report

Close