Hiperstimulacija
Dekleta pozdravljena!
Tiste ki ste dobile hiperco po ponkciji, kako ste premagovale težave?
Jaz sem bila dva dni v bolnici na infuziji, sedaj sem doma in 2x na dan moram obvezno vzeti Nalgesin forte zaradi bolečin v ledvenem predelu;
sicer tekočine več nimam v Douglasovi votlini, le ja
Jajčnika sta povečana na 8 cm in sem tako napihnjena kot če bi bila v 5 mesecu.
Jutri imam pa še ET in ne vem kaj naj pričakujem še po transferju?! Kake tablete bom lahko vzela potem za bolečine……. groza…..
lp
Jaz sem imela jajčnika velika 11cm in polno tekočine(rekli so mi da imam hudo obliko hiperstimulacije),3 dni sem bila hospitalizirana potem pa so me odpustili domov,transferja pa niso naredili ker bi bilo prehudo zame tako da grem naslednji mesec po zamrznjenčke.Vse to se je dogajalo prejšnji teden,trebuh nimam več tako napihnjen,bolečine so pa še vedno prisotne in če ležim na ravnem še vedno malo težje diham.
Upam da pri tebi ne bo tako hudo in da prideš do transferja.Želim ti veliko sreče in čimmanj bolečin.
Punkcije dela vsak dan v tednu drug zdravnik(imajo pač napisan razpored kdaj je kdo),kar pa se tiče same punkcije je pa takole:zjutraj prideš pred ambulanto kjer si dobila terapijo,poveš sestri da si prišla na punkcijo,se preoblečeš,potem ti da sestra en ketonal v rito in potem greš v čakalnico kjer počakaš na vrsto.Sama punkcija je bolj neprijetna kot boleča(čeprav pri meni je bila kar boleča ker so bili folikli zalo skriti-pa tud to se da preživet),tako da naj te ne bo nič strah.
Bom držala pesti da pridelaš čimveč celic in da bo med njimi tista taprava.
SREČNO!!!
Živjo!
Tudi mene zanima nekaj o tejle zoprni hiperstimulaciji. Že pred dnevi mi je dohtar rekel, da sem v rizicni skupini za hiper. Včeraj sem imela punkcijo (meni so dali narkozo!) in pridelala 25 jajčec. Po postopku me je že kar pošteno vse bolelo, potem pa sem pravzaprav cel dan prebruhala (zaradi narkoze baje) in s tem pomoje še bolj razbolela vse skupaj. Danes, šele dan po punkciji imam trebuh že precej napihnjen, zaradi bolečin pa se komaj premikam, na srečo pa mi ni nič slabo. Zanima me, ali lahko hiperstimulacija dejansko nastopi že prvi dan po punkciji? Bojim se namreč, da to še niti ni to, in da bo čez nekaj dni res kritično. Poleg vsega pa je tu še vikend…
Vesela bom kakršnega koli nasveta!
m.
Mica, glede hiperstimulacije ti ne znam pomagat lahko ti samo povem, da sem jaz imela isto boleč trebuh prve dva dni po punkciji. Sem se težko obrnila v postelji, ko sem šla lulat me je vse bolelo.. Jaz sicer nisem šla nič nazaj, ker se mi ni zdelo prehudo, čeprav bolj kot sedaj razmišljam, bolj se mi zdi, da sem imela hiperco.
Še to mi povej: v LJ si dobila narkozo? Si se prej dogovorila?
Jaz sem imela hiperco, šla na pregled (7.dni po et), in so mi rekli, da sem sigurno noseča, naj grem domov počivat pa dosti pit. Potem sem čez 3 dni spet šla, ker sem še bruhala, nič jedla, nič lulala. Potem pa sem prebila 4 dni na intenzivni negi z infuzijo. Potem sem šla domov, paziti sem morala koliko spijem in odvajam, vode, merila trebuh in kg. Minilo je po nekaj tednih.
Ampak, bila pa sem noseča! Sedaj po dveh letih me je strah ponovne hiperce, ampak, vse se pozabi!
lp
teja
Zivjo!
Ne, jaz sem imela punkcijo v MB, ne LJ. Tam dajo narkozo, ceprou bi raje trpela tisto bolecino, kot pa potem celodnevno bruhanje na 10min. Sem zadnjic sla potem na urgenco, ker so ble bolecine prehude in so me en teden zadrzali v bolnici, ker sem baje mela precej hudo obliko hiperce. so mi spunktirali vse skupaj slabih 8 litrov vode (v dveh delih). Sedaj gre malo na bolje,boli ne vec, trebuscek je nekoliko manjsi. Upam, da bo kmalu popolnoma mimo, da bom lahko koncno zapela kavbojke 🙂
sama sem imela postopek ivf . pridelala 25 celic..vstavili dva zarodka.. še preden sem izvedela da sem noseča, sem dobila močno hiperstimulacijo.. 4 stopnjo nekje.. jajčniki so se mi povečali na 14 cm, v pljučih in trebuhu se mi je nabirala voda( trebuh sem imela kot v 6 mesecu nosečnosti), tako da so mi jo mogli punktirati. punktirali so mi jo pod lokalno narkozo najprej na vsaki strani med rebri pičili z debelo iglo in punktirali tekočino..bolelo je zeloooo… čez en dan pa še iz trebuha kar je bilo zelo tvegano, saj so se bali da bi mi pičili v jačnik ali v zarodek…
bolečine so bile grozne. v bolnici sem ležala 22 dni s urinskim kaktetrom in infuzijo. grozno.. ne privoščim tega nobeni…
vsaki priporočam, da gre čimprej v bolnišnico, če občuti kakršno koli bolečino ..sama sem zelo odlašala.na koncu ej bilo še tako hudo, da nisem mogla niti jest, ker me je dušilo
Jaz sem imela tudi tako hiperco kot “še ena s hiperstimulacijo”. 3 tedne na intenzivni, punkcija iz pljuč in trebuha, povišana temperatura, zdravljenje s soludeksom, številnimi antibiotiki in analgetiki (ketonal). Vse se je srečno izteklo, z otrokom vse OK (rodila točno na rok). V enem tednu od transferja sem pridobila 9 kg (ob koncu nosečnosti sem jih imela toliko kot pri hiperci).Je pa zanimivo, da sem imela na prvem poporodnem pregledu jajčnike še vedno velikosti 5 cm (med hiperco jih niso mogli v celoti izmeriti, ker so bili preveliki – večji od 14 cm).
No, ampak sem vse pozabila, ko sem dete dobila v naročje.
Tudi jaz sem jo fasala. Prof.Tomaževič se je najprej odločil, da ne bo ET…ko pa sem hotela iti domov, pa je vseeno rekel, da naj pridem nazaj, da pa mi bodo vstavili samo enega. Za vsak slučaj.
Sem pa pridelala 24 foliklov, punckijo imela pod narkozo, ki jo HB super prenašam.
Po ET se je vse skupaj strašno razbolelo. Da sem vstala iz postelje, sem rabila ca. 10 minut držanja za prvo omaro…bolelo je res svinjsko.
Pomaga pa počivanje. In jaz sem se res tega držala…no, v bistvu niti vstati nisem mogla….sem se pa strašno bala, da se zadeva ne umiri in bo potrebna punkcija. 🙁