Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Hiperpigmentacije povsod

Hiperpigmentacije povsod

Že skoraj 10let nisem videla svojega obraza brez malih aken in “flekcev”. Stara sem 25let.

Imam obdobja ko se mi pojavijo akne in nato sledi dolgo obdobje postinflamatornih hiperpigmentacij ki nikakor ne izginejo. Enako po celem hrbtu in prsih :/ poleti ne nosim odprtih oblekic in oblačil ter se skrivam soncu.

Sama ne znam ugotoviti s čim je povezano. ne uživam mlečnih izdelkov, pšenice, sladkarij, mastne in slane hrane. ne uživam nobenih zdravil, niti KT. Uporabljam vsakodnevno sončno kremo za obraz.

Kako ugotoviti, če je to hormonsko? Bi se splačalo poizkusiti Herbiotic? Kaj naj še poskusim? Počasi obupujem. Bila sem večkrat pri dermatologu, tudi samoplačniško. Dobila sem recept za Belakne/ Zalna in kasneje kemični piling. Prosim za nasvet kaj probati in na koga se obrniti.

Pozdrav!

genetika in hormoni so ozadje.

Hrana minimalno ali skoraj nič ne vpliva.

kaj storiti?

Odločitev je glede na jakost aken, in ali glede na to koliko motijo in kaj puščajo.

Terapije so hormonske ali pa z retinoidi sistemsko.

Odločitev temelji na pregledu pri dermatologu in ali tudi na temelju odločitve bolnika  in omejitvah, ki se postavijo glede na starost, zanositev,  stranske učinke….

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550
Objava čaka odobritev

Objavljam, brez komentarja!

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close