Hiperkifoza
Narejen je bil le pregled prsnega dela hrbtenice in tam ni bilo najdenih sprememb, ki bi lahko bile vzrok vaših težav, zato bi svetoval, da naredite vsaj še Rtg slikanje vratnega dela hrbtenice, saj bi lahko bil vzrok vaših težav tam (tudi zaradi narave vašega dela).
S slikami se lahko oglasite v naši ordinaciji, če ugotovimo, da je vzrok bolečin v vratnem delu, vam lahko pomagamo.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni! Ponovno Vam pišem glede moje diagnoze.Opravila sem tudi MR vratne hrbtenice ampak je vse bp.Tako,da je vzrok v prsnem ali torakalnem delu hrbtenice saj vendar gre za prsno hiperkifozo ki je 65 stopinj ukrivljena.MR.torakalne hrbtenice pokaže znake za lipom Th7 in L1,občutljivost sterokostalnih sklepov od 3-6 levo,torakalna hrbtenica 7 je malo klinaste oblike.Kostni spinalni kanal je primerno širok.Višina diskusa Th7-8 je malo znižana,signal iz diskusa je hipointenziven.Kontura diskusa je malo izbočena na celotnem obodu,fokalnih izbočenj ni videti.Spinalni kanal je še primerno širok.Vse kar sem Vam opisala je v prsnem delu hrbtenice in zato me zanima kaj lahko še naredim,da bi se moje bolečine izboljšale,ker so že neznosne.Ali je pri moji diagnozi možna tudi operacija,saj nobeno drugo zdravljenje več ne pomaga.Lepo se Vam zahvaljujem za odgovor in Vas lepo pozdravljam.
Pozdravljeni,
sporočate, da je izvid MRI vratnega dela hrbtenice b.p., vseeno bi bilo potrebno ponovno pogledati slike, saj obstaja v vašem primeru, glede na opisano, bistveno večja možnost, da bolečine izhajajo iz vratnega in ne iz prsnega dela hrbtenice.
Naj poudarim, da gre v vašem primeru za zelo izrazito ukrivljenost prsnega dela hrbtenice (65 % stopnja kifoze), ocenjujem, da zdravljenje z manualno medicino ne bo prineslo želenih rezultatov.
V kolikor se odločite za pregled, se naročite za termin v eni izmed naših ordinacij, saj lahko s kliničnim pregledom morda ugotovimo natančen vzrok vaših težav. V vsakem primeru pa vam bomo svetovali, kako naprej.
Lep pozdrav,