hiperhidroza
spostovani!!
ze kar nekaj casa imam tezave s prekomernim potenjem, ki me cedalje bolj obremenjuje in moti pri vsakodnevnih opravilih..vzrok zagotovo ni endokrinoloski, tezavo pripisujem verjetnem dednem vzroku in psihi, saj se npr doma skoraj nikoli ne potim…sam sem probal ze s stevilnimi nacini kako omiliti/zakriti zadevo, vendar nisem prav posebej uspesen oz mi te nacini ne ustrezajo!
zanima me na koga se lahko obrnem za pregled in svetovanje(v postev pride tudi samoplacnisko zdravljenje)?
najlepsa hvala in lep pozdrav
spostovani!
najpres iskreno hvala za odziv..
scitnicni hormoni so v mejah normale, prav tako sladkor in kateholamini (preiskave sem opravljal v sklopu diagnostike hipertenzije), imam namrec primarno hipertenzijo (zdravim se ze prb eno leto, jemljem Ampril)…
poizkusil sem z antiperspiranti, ki ne pomagajo najbolje..probal sem tudi z injekcijami botulinuma oz botoksa..zadeva lokalno deluje, a se mesto potenja prenese na drug del..
vem da je vzrok povecanem potenju tudi dednost, spol, dobra sportna pripravljenost, itd..vendar moje potenje zagotovo ne more biti fiziolosko..sploh potenje ob fizicni neaktivnosti..
resnicno upam na nadalnje napotke, hvala
POzdrav!
Zdravljenje hiptehidroze je :
-z antiperspiranti
-botuxom
-elektroforezo
-kirurško-simpatektomija
Kje in katero mesto je možno zdraviti je seveda odvisno kje je problem, koliko pa je uspešno zdravljenje pa je veliko vprašanje.
Botox deluje določen čas lokalno, za operacijo je potrebno opredeliti če so jakosti potenja prekomerna.
Kdo se ukvarja s tem’ Določeni dermatologi, ki dajejo Botux, kirurško pa torakalni kirurgi.
Lp
Spostovani! Se enkrat hvala za prejsnje odgovore..
Se pravi, da se po aksilarni aplikaciji ne bi izdatneje potil po drugih mestih (obraz, hrbet…), be glede na to, da je moje prekomerno potenje v veliki meri verjetno posledica psihe in predhodnega strahu pred potenjem??
Pred leti sem ze imel poseg z botuxom, stvar je lokalno delovala super, ampak sem imel obcutek kot da bi se stvar prenesla na obraz! Pogosteje sem imel obcutek vrocine (kot da te zajame val toplote) in potenja po obrazu! Teh stvari prej ni bilo ali pa jih nisem opazil.
Zaradi zgoraj napisanega me je malce strah ponovne uporabe botuxa, saj je prekomerno potenje po obrazu lahko se bolj neprijetno!
LP in se enkrat iskreno hvala!!
Pozdrav!
Psiha je že problem, ni pa povezave s pojavljanjem na drugih mestih, če so na drugih predelih zdravljena.
Odločitev kaj in s čem zdraviti pa je seveda na podlagi jakosti problema, lokacije in seveda terapevtskih zmožnosti.
Lp