Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hiperhidroza

hiperhidroza

Čao!Saj v bistvu niti ne vem ali spada ta tema med družinsko medicino. Ma v glavnem me ta problem muči že od rojstva in dvomim, da gre za kakšno duševno bolezen. Piešem pa, zato ker me zanima, če se da to odpraviti in kje. Nekje sem zasledila, da naj bi pomagalo zdravljenje z ionoforezo. Vendar moja zdravnica o tem ne ve nič. Res bi rada, da se to neha, saj sem stara šele 23 let in me to izredno moti. Pomagajte mi, prosim!

Spoštovani!

Hiperhidroza ni duševna bolezen, je pa seveda že tako zvečana nagnjenost k obilnejšemu potenju še slabša v primeru nervoznosti, stresa ali kakor koli bi taka stanja poimenovali. Žal tudi jaz ne vem kaj določnejšega o možnostih tovrstnega zdravljenja. Ali se potiš v roke in stopala ali pod pazduho?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Še enkrat lep pozdrav!
Mogoče pa veste na koga naj se obrnem? Potim se namreč pod pazduho, po rokah in tudi v stopala. Saj prav zaradi tega me tako moti. Veste kako je neprijetno, če moraš komu seči v roko, pa je cela potna. No, upam, da mi boste odgovorili in svetovali kam naj se obrnem. LP, Maja

Spoštovani!

Dobro razumem vašo zadrego, saj sem bil včasih tudi sam v podobni zadregi. Potenje rok je najpogosteje povezano z napetostjo, zadrego ali tremo. Ko premagate to, bo šlo. Kar se tiče potenja v noge, je laže. Lahko uporabite smukec in si posujete noge, z 10% formalinom si umivate podplate in noge. Oboje močno zmanjša potenje. Potenje pod pazduhami pa je bolj nadležen problem, ker se bolj opazi in pogosto je prisoten vonj. Najti boste morali ustrezen deodorant, predvsem pa si poizkusite dvigniti telesno kondicijo, da se ne bi potili še zaradi slabe telesne pripravljenosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close