Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hiper

Hiper

Pozdravljeni,
imam Hash tir sicer se v evtiroticni fazi. Leto in pol jemljem 60mcg Eltroxina, v zadnjem casu pa se mi kljub tsh 2, pojavljajo hiper simptomi, pocutim se kot bi bila stalno na kofeinu (srce mi mogneje udarja in ze kak teden sploh ne morem zaspati). Je mozno, da imam malce premajhno dozo hormonov in morda zdaj zaradi mraza povecane potrebe organizma in je scitnica reagirala
s prevelikim odmerkom hormonov (kot reakcijo na premajhno dozo?).
Naj poskusam dozo povecati ali zmanjsati?
Hvala in lp
Kathy

Spoštovani!

Odmerek Eltroxina 60 ug je nekoliko nenavaden, ker so tablete 50 ug. Glede na TSH 2 je sicer odmerek ustrezen težave, ki jih navajate najverjetneje niso posledica motenega delovanja ščitnice, ampak morda drugih razlogov (stres, infekt…).

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spostovani,
hvala za odgovor. Jemljem 1 in 1.5 tablete izmenicno, kar je nekaj cez 60mcg
(to naj bi tudi ustrezalo moji telesni tezi, saj naj bi telo potrebovalo pb. 1mcg/kg dnevno). Ne vem, kaksen imam THS v tem trenutku, merjen je bil pred dvema mesecema, simptomi pa so se pojavili v zadnjih dveh tednih (pred letom in pol se mi je podobno stanje poslabsalo prakticno cez noc). Trenutno imam pulz med 80 in 100 (ce stojim ali hodim, 80 ce lezim). Zanima me, ali je to lahko skodljivo za srce in ali je priporoljivo malo zmanjsati odmerek, preden dobim nove izvide?
Hvala in lp, Kathy

Spoštovani!

Glede na navedeno ne bo nikakršne škode, če do prejema novega izvida TSH prejemate le 50 ug Eltroxina dnevno.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close