Najdi forum

Pozdravlljeni!!

Ne vem, če je to pravi naslov za moj problem oz., da opišem svoj dogodek!

Sem iskalka prve zaposlitve, tako kot še nekaj članov tega foruma. Letos sem končala s študijem in ga tudi dokaj uspešno zaključila. Med vsemi sošolci in sošolkami smo ostale še 3 ki iščemo prvo zaposlitev in ker smo doma iz istega mesta, smo se dogovorile, da si pomagamo pri iskanju te prve najtežje pričakovane zaposlitve.

In tako vse tri odgovorimo na en oglas v časopisu, ter čakamo in čakamo in čakamo. In glej en dan mene pokličejo na razgovor, takoj pokličem obe moji ex-sošolki, kako je kaj z njima. Prva mi reče, da ima razgovor tega in tega dne, druga pa da ga sploh nima in da ne ve kako, da ravno nje niso klicali. Pa nekako obe sočustvujema z njo, jo zalagava z informacijami, kako je bilo na razgovoru, kaj so naju spraševali, kakšni so bili testi, ………… Mine prvi ragovor, jaz se uvrstim v drug krog in potem še v tretjega. Na zadnjem razgovoru rečejo, da se bodo sedaj odločili in poklicali. Ker je minilo že 14 dni, sem nekako slutila oz. vedela, da pa jaz nisem bila izbrana. Mine cel mesec, domov dobim pismo, v katerem je ime in priimek kandidata, ki so ga izbrali. In kaj mislite kdo je bil to?

Mislim, da vas je verjetno večina pravilno uganila: moja 2 sošolka. Bila je tiho, vlekla iz naju informacije, in ker je imela vedno razgovor za nama ali za mano je bila max. pripravljena. Še sedaj mesec za vsem tem ne morem razumet vsega tega, jeza in razočaranje. Kako so lahko ljudje tako hudobni, kako lahko nekdo, ki trd, da je tvoj prijatelj tako laže? A lahko vi to verjamete? Najhuje je pa to, da ko sem videla kdo je dobil zaposlitev, sem klicala na to podjetje in jih pač povprašala kakšne so moje pomanjkljivosti oz. kaj je bilo tisto za kar se niso odločili za mene. No moja pomanjkljivost so bile izkušnje, ki jih res nimam. No ona jih je imela 3 TEDNE!!! In da sem bila jaz na njihovi listi 2.

Si lahko predstavljate to razočaranje?!!!

razočarana

Tak človek si ne zasluži odgovorne službe, kajti če laže “prijateljem”, kako bo šele v novi službi?

Jaz mu dela nikakor ne bi dala.

Pa vi?

Nika

ps: ti pa se nikakor ne sekiraj, v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega

Nič novega pod soncem!

Pred desetimi leti se mi je zgodilo podobno: najboljša prijateljica, ki se jo v gimnaziji in na faksu reševala iz mnogih študijskih zagat, mi je pred nosom odnesla službo. Zame sanjsko službo.
Sanja in prijatelji; včasih sodijo skupaj.
Lep pozdrav,
Meta

Dobrodošla v realnem svetu! Žal je res tako! To ti je bila prva taka izkušnja. Ko boš našla službo, jih bo še mnogo več, predvsem od sodelavcev v isti pisarni. S tabo so prijazni, za hrbtom ti pa škodijo in te živega požrejo. Še najraje pa te oškodujejo pred šefi.
Vseeno ti želim veliko sreče. Naj te potolažim, da tudi meni ni bilo lahko najti prve službe, ko sem jo pa dobila, pa je taka, da se sprašujem čemu sem hodila sploh na faks. Pa tudi s prijatelji smo se oddaljili, ker smo se, ko smo šli ven samo o službah pogovarjali, pa kdo ima boljšo plačo, pa boljšo službo… Skratka svet sploh ni tako lep kot zgleda.
LP

Hvala vsem za vspodbudne besede!!

razočarana

Draga moja, pravi prijatelji se izkažejo v kriznih situacijah. Takrat ko je luštno in veselo, jih ima človek okrog sebe veliko.
Ne se preveč žalostit, ker oseba zaradi katere si žalostna in razočarana, ne zasluži niti sekunde tvojega časa, niti ene tvoje misli več.
Iz vsebine se da razbrati, da si iskrena, prijazna in ustrežljiva oseba, zato se ni treba bati, da ne bi dobila službe. In to takšne, ki te bo vredna. Verjemi mi, ljudi z značilnostmi tvoje “ex prijateljice” izkušeni stari mački takoj prečitajo in prepričana sem, da bo imela zaradi tega več preglavic kot koristi.
Glede podjetja pa, ki nekoga preferira nekoga zaradi treh tednov delovnih izkušenj…Kaj pa se lahko tako pomembnega naučiš v treh tednih? Lahko ti rečem samo to, da bodi srečna, da si izvisela. Niso resni.
Veliko sreče, zadovoljstva in pravih prijateljev ti želim!

New Report

Close