Najdi forum

Lepo pozdravljeni,

Mi lahko kdo pove kaj o himalajski soli in izkušnje, če jih ima. Nekaj
malega sem našla na internetu.

Belica

Gledano čisto praktično, himalajska sol ni nič kaj dosti drugačna od soli iz Strunjanskih solin, le da je bistveno dražja. Kar se mene tiče, je to edino mnenje, ki ga imam o, by the way, odlični marketinški potezi.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

S Stanetovo soljo je kruh in hrana sploh okusnejša.

Da bi tale Himalajska sol ne postala neki prehud “best seller” bi vas vseeno želel opozoriti na jogistično stališče do soli. SOLI KOT DODATEK JEDEM NAŠ ORGANIZEM PRAVILOMA NE POTREBUJE, zlasti pa ne soli, ki je naprodaj v običajnih trgovinah – prečiščena, z umetnimi kemičnimi dodatki itd. Sol je začimba in predvsem ojačevalec okusov. S stališče potrebe po mineralnih snoveh za normalnega človeka zadošča skodelica širokolistnate zelenjave dnevno. To mnenje zastopa Ajurveda že tisočletja. Brez soli ali z manj soli pa bistveno razbremenimo naš organizem ter preprečimo marsikatero bolezen, zlasti pa težave s previsokim tlakom, bolezni ledvic in zastajanje tekočine v telesu.

Seveda je potrebno opozorilo, da ljudje, ki so vse življenje uživali jedilno sol, ne prekinejo s tem nenadoma. Na področjih, kjer je sicer med minerali manj joda, prihaja do endemičnih poškodb ščitnice, srčni bolniki morajo pogosteje kontrolirati nivo kalija, ki skrbi za prevajajnje impulzov po živčnih poteh itd. Praviloma pa naj bi brez soli človek lahko podaljšal svojo življensko dobo za vsaj 10 %.

Ko boste enkrat imeli čas, si oglejte kemično sestavo navadne kuhinjske soli in se vprašajte, ali bi katerega od strupov, ki predstavljajo posamezne elemente kuhinjske soli, jedli.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close