Najdi forum

želim si mlado muco himalajko. Kje jo lahko dobim ali kupim? Hvala za informacije.

Pri vzrediteljih v tujini.

Simona

Simona kaj to pomeni, da v Sloveniji ni vzreditelja?

Pa napišem še mojo izkušnjo. Mi smo jo leta (ma res leta) nazaj imeli. Po mogoče enem mesecu je muca meni v naročju umrla. Vzrok odpoved srca (to so besede veterinarja). Enako se je zgodilo tudi s sestrico, bratec je pa dočakal starost, ki mu jo lahko čisto vsak muc zavida.
Ne vem ali je bilo kaj narobe z vzrejo ali kaj. Kupljeni so pa bili na nekje na primorski kolikor se spomnem.

Kitty … trenutno se nobeden od slovenskih vzrediteljev pasemskih mačk ne ukvarja z vzrejo te barvne variante.
Zadnje leglo je bilo registrirano leta 2000, to je bilo vzrejališče Ars Felidae (ga. Jožica Zrim).
Vzreditelji se pač odločijo in delajo na eni ali dveh barvnih variantah oz. vzorcih, ker je enostavno nemogoče, da bi dovolj kvalitetno delal na petih, šestih ali večih barvah.

V Slovenijio je sicer v zadnjem letu prišlo nekaj predstavnic te barve, vendar še ne vem ali se bodo lastniki tudi odločili za vzrejo.

Težko rečem, za kaj je šlo v tvojem primeru, prav mogoče da za Feline Hypertrophic cardiomyopathy – HCM (, ki je dedna zadeva, vendar se testi opravljajo komaj zadnja leta, ravno z namenom, da se morebitne nosilce tega obolenja izloči iz vzreje.

Brskam po spominu – ali je bil vzreditelj mlajši fant po imenu Robert?

Hvala za informacijo. Meni osebno so te muce ene lepših, seveda ima prvo mesto moja kitty. Ma to sem malo smotano napisala, sej so vse lepe, vsaka malo po svoje.
Me pa še danes zaboli pri srčku ko se spomnem na to pikico.

Imena se res ne spomnem, pa tudi ne bi rada kaj napisala in naredila kakšno škodo komu, ki ni nič kriv. V kolikor teh testov takrat niso delali najbrž vzreditelj ni mogel vedet, da je karkoli narobe.
Ja nikoli ne moreš biti dovolj previden.

Jaz imam sedaj najdenčka, me pa vsak dan bolj vleče k nakupu še ene lepotičke. Pogrešam česanje :-)))

Aha .. česanje pogrešašaš … .))))
Potem pa potrebuješ vsekakor dva dolgodlaka ‘monstruma’ z veliko dlake … hahaha ..

Kar se tiče vzreditelja – ta, ki sem ga omenila ne vzreja več .. oziroma je bilo v družini vse skupaj precej prehodnega značaja, ko so ugotovili, da ni zaslužka … :)))

Vsekakor pa je res treba biti previden, kje iskati in kaj kupiti.

poglej po internetu(spletu)npr.podarimo.si,prodam itd.Upam,da so vam moje informacije pomagale. lp vso srečo z vašo novo muco

Najbrž je gospa/gospodična v 6-ih letih že našla, kar je želele.
Pa himalajke zagotovo nihče ne podarja, če niti vzreditelja nimamo.

gospa yo lahko bi bila kaj bolj prijazna!!!!hotela sem samo pomagati!!!!!!!!

bravo pomagač.yo pomagač ima prav!!! 🙂

V Sloveniji že dolga leta nimamo vzreditelja, torej niti legel himalajk.

BTW – himalajka ni pasma, je le oznaka/poimeovanje za določeno obarvanost perzijskih mačk.

[url=Http://www.musicat.cc]SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats [/url] [url=http://www.fd-ljubljana.si]Felinološko društvo Ljubljana[/url]

kupila semjo v ljubljani(bila je zadnja)tisti moški je že pokojni(na žalost).lp yožica

yo oprostite prosim ker sem bila nesramna do vas.lp

yo poglejte kako lepo se vam je gdč.pomagač opravičila. 🙂

yo poglejte kako lepo se vam je gdč.pomagač opravičila. :)[/quote]

res lepo od nje!!!

New Report

Close