Najdi forum

higrom

Lepo pozdravljeni!
Imam naslednji izvid: 4mm širok higrom levo frontoparietalno v subduralnem prostoru v glavi. Bolečine so stalno prisotne, ob sklanjanju, napenjajnju, gibanju pa postanejo zelo intezivne, velik pritisk in tiščanje.
Prosim za razlago diagnoze in kakšne so možne terapije ali zdravljanje.
LP anny

Spoštovani!

Šlo naj bi za klekcijo tekočine. Kaj početi z njio, pa ne vem, ker se na to področje ne spoznam. Možno bi iblo, da ta količina povečuje tlak v lobanji in s tem opisane teažve. O tem se boste morali pogovoriti z nevrologom ali nevrokirurgom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Prosim za dopolnitev odgovora, ker sem prepričana, da o tem veste kaj več.
LP anny

Spoštovani!

Žal na podlagi opisa ne vem povedati nič več.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Opisan je izvid CT glave. Nimam več podatkov. Zato
vas tudi sprašujem. Rada bi razlago, ker sem pri zdravniku naročena šele čez tri mesece.
Lp anny

Spoštovani!

Najbrž pa veste kakšno je zdravstveno stanje. Sama CT slika ne zadošča za diagnozo in naovedovanje prihodnjega razvoja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Mislim, da sem sporočila, da imam glavobol (tiščanje in pritiskanje,včasih skeleč) že šest mesecev, zadnje tri mesece zelo hud. Intenzivnost se malo zmajnša le ponoči. Čez dan vzamen tableto za živce in analgetik. Imam zelo slabo koncentracijo, spomin. Škodijo mi vse fizične aktivnosti, delo ali rekreacija. Takoj se razburim, kar mi zelo škoduje. Spremembe zračnega tlaka bolečine še povečajo. Da bi se zavedala, nimam drugih nevroloških izpadov.
Še vedno nimam odgovora, kaj je higrom.
Hvala v pričakovanju bolj konkretnega odgovora.
LP anny

Spoštovani!

Higrom je načeoma kolekcija tekočine na mestu, kjer je ne bi pričakovali – v vašem primeru v glavi. Več vam ne znam povedati, sicer pa se pozanimajte pri nevrologu lai nevorkirurgu, kjer ste bili na prgledu. Ne izapde nič hujšega.

Znaki, ki ste jih tokrat na vedli so v majhnem odstotku lahko posledica pritiska na možgane, bolj verjetno pa anskioznosti in/ali depersije.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

hygrom je tekočina v cisti ali sluznični vrečici. To je seveda le posledica ali simptom, kaj pa je vzrok pa se ne ve, lahko je kakšno vnetje ali infekcija, ali močno draženje, ali po nesreči (traumi). Če se ne bo večalo, da bi Vas močno oviralo ali prišlo do kakšnih izpadov, ne bodo ničesar naredili. Če ste odprta za alternativo, bi Vam priporočala da stopite do kakšnega dobrega homeopata. Pri poslabšanju pa k neurologu.
LP

New Report

Close