Higienski ukrepi pri manikiri
Spoštovani,
danes sem se v frizerskem salonu poslužila storitve manikire. Bila sem presenečena in pretresena, da je izvajalka vse uporabljene pripomočke pospravila nazaj v predal (škarjice za striženje obnohtne kožice!) oziroma nastavke namestila nazaj na napravo za manikiro (brusilnik). Tudi sicer se mi je zdela higiena mize in pripomočkov že na prvi pogled precej slaba npr. ostanki prahu od brusenja ipd.Pri manikiri sicer nisem zakrvavela, vendar pa so manjše ranice verjetno nastale, saj me na dolocenih mestih rahlo boli oziroma skeli.Je mogoče, da bi se človek na tak način okužil s HBV, HCV, HIV ipd. Hvala za nasvet!
Načini testiranja so različni:
Tveganja za okužbo ni mogoče opredeliti, vsekakor je nizko, pod 1%
Pozdravljeni,
Mene pa zanima podobno. Mama ima že leta urejeno pedikuro na domu. In ko sem parkrat gledala sem ugotovila enako. Da vse pripomočke kar pospravijo v kovček in nič ne razkužujejo. In nato grejo k naslednji stranki. Opazila sem tudi, da v kovček stvari kar namečejo, nič ni urejeno. Tudi če kaj pade na tla kar uporabijo.
Je tak način sploh pravilen? Tudi na splošno, ne le kar se tiče s krvjo prenosljivjh bolezni, se mi zdi to malo nehigienično?
Lep pozdrav