Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija hidrokela

hidrokela

Dober dan!

Danes sem bil na ultrazvoku mod.
Rečeno mi je bilo, da imam na desni modi manjše spermatekole 2 mm, na levi modi pa imam tudi par manjših 2mm velikih spermatekol-cist in pa 2 mm veliko hidrokelo.Je rekel, da je manj tekočine v modih in, da to baje ni nič nevarnega.

Sedaj me pa zanima naslednje.Pred 8 meseci sem bil prav tako na UZ in mi je pokazal na desni modi dve manjši spermatekoli na levi modi pa ni bilo nobene ciste-spermatekole in nobene tekočine v modih.Vsaj tak je kazal izvid.

Je možno, da se mi je tekočina v levem modu nabrala v tem času ( 8-9 mesecih) ali so mi na UZ spregledali?

Naj povem ,da sem imel pol leta nazaj epidimitis in sem dobil 2 škatlici primotrena.je mogoče lahko to razlog, da se je tekočina nabrala v levem modu in da je prišlo do spermatekol,Ker mi takrat na levem mmodu ni kazalo tega.

Pa zanima me, če ta tekočina v modih lahko vpliva na plodnost? si lahko neploden ali slapše ploden?

Če se je hidrokela pojavila v tem času zakaj je lahko nastala??

hvala za odgovore

Spoštovani!

Če gre za 2 mm veliko hidrokelo, potem je to zgolj UZ izvid. Klinično o hidrokeli govorimo takrat, ko je okrog jajčke (testisa) toliko tekočine, da testisa sploh več ne moremo zatipati. Torej je povsem mogoče, da pred 8 meseci tako majhne in nepomembe hidrokele pač niso opisali. Seveda pa lahko hidrokela v vsakem trenutku nastane. Navadno vzroka (neko vnetno dogajanje) ne vemo in nanj ne moremo vplivati.
Hidrokelo operiramo, če je velika (npr. 20 cm in ne 2 mm!!!).

Spermiogram pove, kako je s plodnostjo.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close