Hidrogelni katetri
Pozdravljeni
Po dolgem času se spet oglašam.
Končno sem dobil po tednih pisarjenja in pošiljanja dokumentov na ZZZS na naročilnico za tehnični pripomoček hidrogelne katetre in lahko povem,da sem z njimi zelo zadovoljen.
Embalaža se napolne z pitno vodo,vodo iz steklenice ali fiziološko raztopino(proizvajalec pravi,da lahko tudi fiziološko uporabim,kar sem testiral in je mogoče) in po 30 sekundah so pripravljeni za uporabo.Če embalažo napolnim z hladno vodo je kateter bolj trd če pa embalažo napolnim z toplo vodo je kateter bolj nični mehak.Trenutno še nimam nobenih stranskih učinkov ampak mislim,da je 1 teden uporabe katerov veliko premalo za kakršne koli stranske učinke.
Slišal sem,da so na Zvezi Paraplegikov Slovenije pridobili nekaj članov za tetstiranje teh katetrov z namenom,da se ugotovi kako so člani zadovoljni z njimi in ali se bodo ti katetri v bodoče lahko dobili na recept pri osebnem zdraviku namesto na naročilnico za tehnični pripomočki.
Ti kateri so sicer dražji od navadnih(3x do 4x)ampak če se zraven prištejejo še stroški XYlocain gela se stroški ujamejo ali pa so večji,količina vode,ki se dnevno porabi pa je skoraj zanemarljiva približno sem izračunal,da se za 1 kateter porabi 10 d0 20 ml tekočine.
Seveda pa količina porabljenih katetrov odvisna od vsakega posameznika jaz trenutno porabim okoli 8 katetrov dnevno.
Edino kar me moti pri vsem tem je,da je potrebno preveč administracije za pridobitev teh katetrov(mnenje urologa to razumem,potrdilo,da sem upravičen do njih od ZZZS ne razumem potem je treba napisati naročilnico in jo poslati spet na ZZZS in počakati,da jo odobrijo in,da pride nazaj do tebe in šele potem greš lahko v lekarno po katetre)
Jaz osebno sem čakal na vse skupaj skoraj 1 mesec,veliko predologo!!!!!!!!!!