Hiconcil 500 in Haematopan 100
Spoštovani,
prosim za vaše mnenje. Sem v 23. tednu nosečnosti in zaradi anemičnosti (trenutno Hb 99) jemljem 2 x 1 tableto Haematopan na dan. Pred tem sem 1 mesec jemala sirup Legofer, ker pa se je vrednost Hb še znižala, mi je ginekologinja predpisala te tablete. Poleg tega jemljem še pripravek Floravital in tablete Elevit (te bom sedaj verjetno opustila).
Ker na zadnjem pregledu izvid urina ni bil v redu (možnost vnetja mehurja), sem naslednji dan še enkrat dala urin, ki so ga testirali na bakterije. Ko sem poklicala za izvid, mi je gospa laborantka povedala, da ni v redu, da je pozitiven, da so bakterije porasle, ne tako visoko, ampak so. Ginekologinja mi je v primeru pozitivnega izvida predpisala tablete Hiconcil 500.
Ob odvajanju urina me sicer nič ne peče, skoraj cel dan pa čutim rahlo bolečino v spodnjem delu trebuha. Imam tudi rahlo povišano telesno temperaturo – 37,3.
Zanima me ali naj takoj začnem z jemanjem omenjenih antibiotikov ali menite, da bi se lahko pozdravila brez tega, npr. s pitjem veliko tekočine? In v primeru, če bom jemala antibiotike, ali lahko le ti vplivajo na učinkovitost tablet Haematopan?
Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
omenjena zdravila drugo drugega ne motita, po pošti pa vam ne morem naročati, če je jemanje antibiotika potrebno ali ne, ker ne poznam niti osnovnih izvidov temveč le vaš “prevod”, ki ni nujno objektiven. Zaupajte torej svoji ginekologinji.