Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija hiatusna kila in dihanje

hiatusna kila in dihanje

Pozdravljeni,
zanima me vaše cenjeno mnenje;
stara sem dobrih 40 let, pred leti imam ugotovljen blagi GERB, in manjšo hiatusno kilo.
To sicer zveni zelo blago, vendar težave so pa zelo velike. Več ali manj jem tablete proti kislini,
ki včasih pomagajo, včasih tudi ne…To se bii se nekako sprijaznila, hujše je to, ko so se mi leto in pol nazaj začeli pojavjati še drugi simtomi, kot so razne alergije, ter najhujše, težko dihanje, če sem bolj natančna, omejeno je globoko dihanje. Bila sem na vseh preiskavah alergoloških,
ter pulmoloških, slikanje pljuč, pihanje/kapaciteta pljuč/, ki je bilo zelo OK, skratka ničesar niso našli, težko dihanje ostaja , zadnje pol leta je bilo boljše, vendar ne OK, zdaj pa se je zopet poslabšalo. Tudi razne tablete proti alergiji mi ne pomagajo, ravno tako ne pumpica, če si špricnem, za lažje dihanje.. Sprašujem se, prebrala sem namreč knjigo Sindrom hiatusne kile, kjer je lepo opisano, da je lahko posledica tega težko in plitvo dihanje, saj so pljuča stisnjena in je tudi do 30% zmanjšano kvalitetno dihanje. Ravno tako imam veliko simptomov, ki so navedeni v tej knjigi. Ko sem omenila mto moji zdravnici, jke rekla Ljuba duša, pa vi imate majhno kilo, to ne sme povzročati takih težav.. no in sem spet v začaranem krogu… Kaj mi je,pa ne ve povedati oz. pravi, da je to vse v glavi, kar mi je zelo hudo, saj vendar vem, čutim.. Psihičnih problemov pa zaenkrat nimam, saj mi ni nič čhudega, razen tega, ki postaja vse bolj moteče, saj če težko dihaš, je nekaj zelo, zelo motečega.
Kaj vi menite? Ali obstaja možnost, da imam kljub manjši hiatalni kili omenjene težave, ali res tudi pod razno ne more biti to vzrok težkemu dihanju. Kaj mi vi svetujete kot homeopat? Je vredno poskusiti še na tem področju? Kam naj se obrnem? Hvala za vaš odgovor, ga že težko pričakujem.
lp

Spoštovani,

pa naj vam povem svoje “cenjeno” mnenje. Ste ena od tistih pacientov, ki boste pri šolski medicini zelo malo opravili. Ta medicina ima dobre uspehe pri konvencionalnih, povprečnih težavah povprečnih ljudi. Slaba stran šolske medicine je, da mora vedno dodeliti diagnozo in z njo razložiti mehanizem in vzrok težav, potem šele lahko ponudi zdravilo, ki pa je spet bolj ali manj uspešno. Če ima nekdo težave, ki ne pašejo v nobeno “znano” zgodbo, “mušter”, bo pri šolski medicini slabo opravil. Največkrat bo dobil žig, da je patologija najbrž plod njegove malo načete psihe oz. ima “vse v glavi”. Kar je zelo krivično do trpečega.

Homeopatija ima tu ogromno prednost. Mi ne postavljamo diagnoz, mi samo zberemo totaliteto simptomov in glede na to predpišemo zdravilo, ki vedno pomaga, če smo uporabili dovolj znanja in navdiha. Ne povezujemo in ne razlagamo, ker verjamemo, da zdravniki pogosto čisto premalo vemo, da bi znali vse razložiti. Velikokrat opažamo, da so težave lahko nesorazmerne globini patologije. Nekdo ima lahko mini hiatusno kilo in maksi težave z dihanjem, nekdo drug ogromno kilo in nobenih dihalnih težav. Druga možna razlaga za vaše težave je, da h. kila in dihanje sploh nista fizično povezana ampak gre za patologijo, ki napada prebavila in dihala (in morda še kakšen organski sistem) sočasno. Na začetku kroničnih bolezni se praviloma motnje pojavijo samo na funkcionalnem nivoju, z napredovanjem patologije pa se kasneje tudi organske spremembe. Možno pa je tudi, da imate res vse v glavi, čeprav tega ne verjamem. Pa tudi v tem primeru ste upravičeni do zdravila, ki vam bo to spravilo iz glave in psihofarmaki tega zagotovo ne bodo naredili. Homeopatsko zdravilo pa lahko naredi tudi to. Kot lahko pomaga pri funkcionalnih boleznih in drugih, globljih patologijah.

Homeopati smo veseli ljudi z nenavadnimi težavami. Pri njih je bistveno lažje najti pravo zdravilo kot pri pacientih s “povprečnimi” težavami.

Prav zato sta šolska medicina in homeopatija izjemno dobro komplementarni, kjer je ena šibka, je druga zelo močna in obratno. Škoda, da se tega ne ve.

Da povzamem, prepričan sem, da vam lahko dober zdravnik homeopat predpiše zdravilo, ki vas bo popolnoma pozdravilo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni, tudi sam imam podobne težave kot jih opisuje ives 25. Zanima me ali ste uspeli rešiti težave z dihanjem. Hvala za odgovor

Tudi jaz imam take težave. Kako ste to rešili?

Tudi jaz imam enake tržave hietalna hernija vprasala bi ali ste resila tezavo in če ste kako?

To so grozne bolecine v prsih stiska, tezko dihanje …….

Hvala za vas odgovor

Lp

New Report

Close