Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Hiatus hernia in še cel kup drugih težav

Hiatus hernia in še cel kup drugih težav

Spoštovani!

Že vnaprej se Vam opravičujem in zahvaljujem, ker boste prebrali moj mail in mi pomagali.
Sem na robu obupa. Imam 22 let in študiram, zdaj sem tretji letnik. Rodila sem se s hiatus hernio, ki mi jo do 16 mesecev niso odkrili in takrat je bilo že skoraj prepozno. Uspešno so me operirali in do 13. leta sem bila zdrava. Takrat pa se je vs ena novo začelo. Hernia se je ponovila, dobila sem še ulkus in kup drugih težav. Ko sem imela 16 llet so em drugič operirali, pri 17-ih so mi operirali in odstranili 15 žolčnih kamnov. Po tej opraciji se mi je pojavil reflkus žolča v želodec, kar je moje težave le še okrepilo. Leta 2005 se mi je hernia ponovila in januarja 2006 sem bila operiraan. štela sem dneve do operacije, sam me je neskončno bolelo in me dušilo tako da sem večino noči prebeldela, saj ležati sploh nisem več mogla. Pred 1 mesecem so ugotovili, da se je kila četrtič(!) naredila. Že nekaj časa me je zelo zelo bolelo a sem mislila, da zaradi prejšnje operacije. Bila sem pri kirurgu, ki pa me ne upa več operirati, ekr je tkivo tako slabo. Nimam pojam, kaj naj naredim, saj me OBUPNO boli in ne morem več naprej. Operirati me ne nameravajo a jaz nimam pojma kako bom preživela. Odsvetujejo mi zdravila proti bolečinam, saj imam preslab želodec. Kaj naj sploh naredim? Zmešalo se mi bi od bolečin. Naj še povem da sem pri študiju uspešna in hodim prav na vsa predavanaj in vaje.
Hvala za Vaš odogovor!

Pozdravljeni!

Najprej vam moram čestitati za uspešen študij. Predvidevam, da ste poiskusili že vsa zdravila za uravnavanje kislosti, vključno s kombinacijami (npr. Controloc 40, Ranital 150, Ortanol, Ultop, Gasec, Nexium, Ulzol, Ranital…)
Predlagam vam, da vas vaš zdravnik napoti v algološko ambulanto. Seveda mora opisati, da so bile pred tem izčrpane že vse metode lajšanja bolečine (analgetiki, zaviralci protonske črpalke, operacije). Specialist za zdravljenje bolečine bo presodil, ali bo začel z zdravljenjem z akupunkturo, ali s kakšno drugo protibolečinsko terapijo.

Veliko zdravja!

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close