hey , hey , ljubljančanke !
Hey , hey , Ljubljančanke !
Pomlad se od sonca poslavlja ,
gremo na Stari trg ,
Šuštarski most nas pozdravlja ,
vabi nas Mestni trg ,
toliko lepih deklet ni videl svet !
Hey , hey , Ljubljančanke ,
kam ste namenjene ,
rožice rosne prevzetne ponosne.
Brhke Ljubljančanke , mladost prekratka je.
Kaj še ne veste Ljubljančanke kam namenjene ste ?
Pridite z nami , nekdo bo rad imel !
Janko Ropret , Ljubljančanke – založba Helidon
Če me je že baby izvala , se z veseljem odzivam z pomočjo moje najboljše ljubice ki nikoli ne reče ne. En prispevek je že napisan , in prebrali so ga moj najboljši urednik , in urednica pisem bralcev Dela in Primorskih novic. Lordwales se ne da kar tako , čeprav tipkanje sem in tja povzroča tudi negativne učinke kot je slabost , utrujenost , apatičnost.
Apatičnost je sestavni del tega foruma. Mnogi so odnehali , Lorwales še ne misli. Ob pomisli na vsa srečanja z raznimi Ljubljančankami , štopanje v Ljubljano ob najbolj nemogočih vremenskih razmerah. Podrobnejše spoznavanje študentskega naselja in letos neuspel randi pri Prešernu. Vmes se pojavi še neka novinarka , ki pa je srečno poročena. Očitno sem pri Ljubljančankah popularnejši kot mislim da sem. Previdnost je razlog , da sem še vedno samski. Vse skupaj sem obrnil na humor , in ker me zibajoče zadeve ne privlačijo najbolj , pa tudi pri nekaterih obljubah nisem najbolj natančen grem karierno naprej.
Stalno spreminjajoč taktiko in za en stavek v nedelu tudi ob najbolj nemogočem vremenu z digitalcem na teren grem obvljavljivo naprej. Uspel mi je osebni rekord : V enem letu 25 v prebliskih v dnevniku z aforizmi. Odobrena objava v občinskem glasilu.
Lahko se pohvalim z tem , da za te dosežke nisem niti enkrat zavrtel telefonske številke , kar počno mnogi da dobe objavo.
Ne klečeplazenje ne ritolizništvo niso moj hoby , niti lobiranje ni moj loby.
Do knjižnega sejma mi je popolnoma ravno , do očitkov zaradi odčitkov tudi , do kritik tudi ! Politično nevtralen pišem naprej , in ko mislim da ne bo rezultatov se pojavijo kot fata morgana.
Ko mi pa je službe in tipkovnice dovolj , grem na dopust , saj je to ustavna pravica. Zabavam se v glavnem v Cazinoju v Kranjski gori , kjer me poznajo po brezplačnih kartah in nekaj Evrih zaslužka. Tja grem zaradi zabave , in če imam srečo si tam lahko ogledam tudi variatejke zgoraj brez. Dan pa preživim tam kjer ni nobenih ali redki turisti. Sem kaj zamudil ?
Baby me vabi na sprehajanje po Ljubljani. V drugem postu je to razloženo. En cd od skupine Rem pa sem res zaslužil z tem !
Prihaja Božič , ker nismo v Holivudu se na moji strani ne bo veliko spremenilo , obeta se mi še nekaj samskih let. Dovolj za 2 ali 3 knjige , in po izidu oboževalk ne bo manjkalo. Za kiklami ne mislim tekat , lahko pa pridejo same k meni.
Letos sem odkril Strmec in 7 studencev , prehodil praktično celo vzhodno Furlanijo , bil na Dolenjskem , belopeških jezerih in Slemenu. Imel objavljeno eno reportažo in 2 foto meseca.
Ob službi ki v sezoni traja cel dan velik uspeh !
Naj zaključim z optimizmom , in ponosom da sem v tako lepi državi Sloveniji. Pa ste vedeli da se iz Slovenske vasi Rateče da priti v 4 urah čez Tromejo do Podkošterskega spara ?