Najdi forum

Spoštovani,

sem gej in s partnerjem živiva skupaj že kakih 10 let. Star sem 37, ob pa 40.
Občutek imam, da zadnje čase najin odnos z moje strani nekako peša. Sicer ga imam še vedno rad in on mene, veliko časa preživiva skupaj, imava tudi dve ali tri skupna zanimanja. Je moj prvi partner. Spolne odnose imava kar pogosto (vsaj mislim – ponavadi ok. 2x tedensko).
Zadnje tedne opažam, da me spolno privlači nekdanja sošolka, s katero sem v srednji šoli sicer imel sploh zoprno spolno izkušnjo. Na misel mi hodi pri samozadovoljevanju in celo v postelji včasih mislim nanjo.
Doslej me ženske nikoli niso privlačile, niti malo. Vedno sem se imel za 100% geja in tista izkušnja v srednji šoli je to le potrdila.
Kaj se dogaja z menoj?

Hvala za odg. in lp

Spoštovani!

Moram priznati, da v tem času, ko ste oddali vprašanje, nisem utegnil pridobiti verodostojne informacije o fantazijskem doživljanju pri istospolno usmerjenih moških.
Verjamem, da vaše vprašanje zadeva temo lastne spolne identitete, kjer je o razvoju istospolne usmerjenosti pri moških v literaturi za potrebe partnerskih odnosov prav tako malo uporabnega. Dejstvo, da poznamo moške, ki žive tako v nasprotno spolnih kot v istospolnih razmerjih, nam pri tem ne pomaga kaj veliko. Tako, da s specifično strokovno opremljenostjo v vašem primeru žal ta trenutek (še) ne morem operirati.

Za umestitev vaše dileme pa še pogled iz perspektive partnerstva, kjer bi vendar veljalo razmisliti o dogajanju ob koncu romantične faze (kakor umeščam vaš partnerski odnos), o potrebi po spremembi v partnerstvu, ki jo lahko izraža vaš opis, da odnos z vaše strani »nekako peša«, o prestopanju v novo obdobje partnerstva, ki ga bo verjetno potrebno na novo definirati. Kaj je privedlo do tega? Ali se o tem s partnerjem lahko pogovorita?
Ali se lahko pogovorita o svojih seksualnih fantazijah in jih tako delita?
Koliko se lahko pogovarjata o vajinih zgodbah razvoja specifične spolne identitete?

Vsekakor imam še veliko drugih vprašanj, ki bi bila bolj smiselna v osebnem pogovoru, tudi kar zadeva vašo zoprno izkušnjo in njen pomen v vašem intimnem svetu oz. doživljanju.

Lep pozdrav,

New Report

Close