Herpes zoster na očesu
Pozdravljeni! Pred 10 dnevi se mi je pojavilo rdeče oko, bolela me je glava in za očesom. Diagnoza: episcleritis.
2 dni kasneje je postala bolečina neznosna, pojavile so se pike ob lasišču, nova diagnoza: herpes zoster. Po uvedbi analgetikov in Valtrexa ter lokalno Acy mazilo in Tobrex kapljice je bolečina popolnoma izzvenela, mehurčki so suhi, jaz pa zdaj vidim na to oko zelo motno, baje so se pojavile neke spremembe v roženici (ne na površini). Dobila podaljšano th z Valtrexom in dexametazon kapljice lokalno… Kaj lahko pričakujem? Je možno, da se bo samo popravilo, ali je večja verjetnost,da bo potrebna operacija? Grozno me skrbi.
Spoštovani, odgovarjam nekoliko pozno zaradi moje daljše odsotnosti. Herpes zoster je resno obolenje in je res potrebna skrbna kontrola pri oftalmologu. Tudi dalj časa traja do umiritve vnetja. Na roženici lahko ostanejo motnjave, ki se le počasi bistrijo. Svetujem vam stalne kontrole pri vašem očesnem zdravniku, ki bo spremljal zdravljenje. Lep pozdrav z željo po ozdravitvi.
Pozdravljeni,hvala za odgovor. Na kontrole hodim tedensko, vid se je bistveno izboljsal. Se pa zdaj obcasno pojavljajo zbadajoce bolecine v ocesu, zenica je veckrat precej sirsa, kot na drugem ocesu. Je lahko to posledica kortikosteroidnih kapljic, ki jih jemljem zraven prorivirusnih zdravil? Je to pogosto? Upam,da mi ne bodo ostale kaksne trajne posledice.