Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT herpes zoster in nosečnost

herpes zoster in nosečnost

V mesecu aprilu sem prebolela herpes zoster s pomočjo zdravil Valtrex. Ker je bolezen prišla nepričakovano (kot vedno) sem v tem mesecu tudi zanosila. Zanimajo me posledice obolenja na plod in ali je priporočljivo splavit?

Načelno ne. Za presojo posledic viroze je pomemben podatek o trajanju bolezni (od kdaj do kdaj) in trajanju uživanja zdravila glede na datum ZM oziroma čas zanositve.
LP

Spoštovani!

Zanima me naslednje. Stara sem 2l let. Namreč sem noseča že tri mesece in dva tedna, pred enim tednom sem zbolela za herpes zostrom. Nisem takoj obiskala zdravnika, ker niti ni bila ravno tipično herpetična sprememba.Namreč imela sem le nekako 5 cm dolgo in 3 cm široko spremembo elipsaste oblike v predelu nekoliko nad desnim bokom.Osebni zdravnik me je danes pogledal in rekel, da je to tipičen herpes zoster ( jaz sem to imela take rdeče pike, vendar ni bilo mehurčkov ki bi bili napolnjeni z vsebino, ampak je bila v sredini vsake pikice majhna rjava pika).Razširilo se na srečo ni, sedaj pa so že kraste.Na začetku me je čisto malo bolelo in srbelo (le kakšen dan ali dva). Osebni zdravnik mi ni napisal nobenega zdravila, vendar je svetoval posvet z ginekologinjo, ki mi je svetovala Virolex kremo, v primeru pa če bi se ponovilo pa se naj oglasim pri njej. Ko sem bila stara 21 let sem prebolela vodene koze (tudi zelo pozno).Zanima me ali je lahko kaj narobe z mojim dojenčkom, ki se razvija.

Tega ali bo otrok zdrav in se bo lepo razvijal nikoli ne vemo, ne glede na herpes zoster. Upati pa je, da bo tako.
LP

New Report

Close