Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija herpes zoster

herpes zoster

lepo pozdravljeni!

Moja mami je prebolela streptokokno angino. (streptolatex pozitiven). Najprej so ji predpisali ospen tablete, ker pa po dveh dneh ni bilo izboljšanja je dobila zdravilo sumamed na 24 ur. Vročina je po prejemanju sumameda hitro padla in tudi bolečin v grlu ni bilo več prisotnih.
Nekaj dni zatem pa je mami opazila izpuščaj po dlaneh in pod pazduho, podoben mehurčkom kot pri noricah. Temp. je spet (73,4), toži pa tudi o močnih pekočih bolečinah, ki gredo nekako skozi hrbet v predel prsi, tudi počuti se zelo slabo.

Šla je povovno k zdravniku, ki pa je dejal, da ne ve točno ali so norice ali herpes zoster. Naj povem, de je moj sin 1.1.2006 zbolel za noricami, vendar mislim da to nima vpliva na herpes.

Zanima me , kako dolgo traja ta napad herpesa, ali so zmeraj tako močne bolečina (mama jemlje protibolečinske tablete, ker drugače ni za zdržat), ali se zdravi to s kakašnimi antibiotiki?

Hvala lepa in lepo pozdravljeni!

lela

Pozdravljeni!

H. zoster in norice imajo istega povzročitelja, zato je povezava med obema obolelima!

Zdravljenje H. zostra je vedno s tabletami, ki so uspešne za to bolezen, poleg tega pa omilijo ali preprečujejo bolečine, sploh pa bolečine, ki se pojavljajo v kasnejših obdobjih, zato je zdravljenje potrebno!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close