Najdi forum

Pozdravljeni,

9 mesecev stara hčerka ima v ustih (dlesni, notranji del ustnic) bele pike.
3 dni ima povisano temperaturo, od hrane lahko je samo hladno hrano (skuta, sladoled, hladen mlecni zdrob, hladna juha,…)

Pogledala sem v strokovno literaturo in ena od moznosti je herpes simplex.

Ali mi lahko poveste vec o tem virusu. Kaj, kako,…zakaj? Ko ugotivis, kdo je prenasalec ali je potrebno oz. ce je mozno zdravljenje? Ali lahko otrok ta herpes dobi v vrtcu, zdravstvenem domu, javnih mestih (trgovine, wc,…) Ali bo otrok, ki je enkrat dobil herpes imel te tezave celo zivljenje ali se da to odpraviti? Kaj svetujete?

Hvala,

Maša

Pojdi k zdravniku z njo,boš dobila eno mazilo,pa bo v redu. To ni virus.

Zdravo,

ne razumem mamic, ki se same igrajo zdravnike!.Če ima 9 mesecev star otrok 3 dni vročino in nima apetita je to pri tej starosti lahko marsikaj!!

Osebno hodim k zdravniku isti ko dobi vročino, da preverimo kaj je narobe, pa najsi gre samo za prehladno oboljenje ali za karkoli prav je da jo zdravnik pogleda.

Ne vem kaj vi druge mamice mislite o tem?

Obstaja še forum Starši staršem, ki se mi zdi bolj primeren.
Se pa strinjam glede obiska pri zdravniku. Herpes simplex je zelo neprijetna zadeva in močno dvomin, da ti je po knjigah uspelo postaviti pravo diagnozo.
Se pa še spomnim, da sem kot otrok imela pogosto v ustih neke izpuščaje, ki smo jim rekli “šola” (ne vem, zakaj) in so nas namazili z neko modro zadevo….

Draga Maša
Jaz bi ti tako svetovala. To ni virus pojdi v lekarno tam imaš za kupiti sedaj točno ti ne bom znala povedati kako se ta tekočina imenuje ampak farmacevka sigurno ve. To je vijolična tekočina, ki otroka namaži z palčki recimo z tisti palčki za ušesa namaži ji v notranjosti vse povsod ti garantiram, da čez dan dva bo vse uredu in ji bo zginalo. Imam iskušnje z mojo hčero isto je imela tako, ko je bila majna in sem to naredila in je bilo o.k. boš potem mamica brez skrbi.
Pa vso srečo z otročičkom ti želi
marelica

verjetno si mislila naj gre po mazilo proti aftam, ki je bilo vcasih vijolicno. Sedaj se dobi kremo, ki je malo sladka in ima prijeten okus, tako da ni tezav z mazanjem otroka.
Samo glede na to DA NE VE KAJ OTROKU JE, pametovanje in posiljanje nekoga v lekarno ni na mestu. Tam sicer so usposobljene farmacevtke, pa vendar. Otrok po treh dneh povisane telesne temperature in odklanjanja hrane sodi k zdravniku – osebno sem odsla tisti trenutek, ko sem opazila dve beli lisi na ustnici.

Čudi me da otroka še nisi po treh dneh vročine odpeljala k zdravniku.

Vijolicna zadeva je genciana violet, sladka krema pa je Daktarin oralni gel in se oba uporabljata pri glivicnem vnetju v ustni votlini dojencka, vendar z to razliko, da se gentiana skorajda ne uporablja vec

Lpo Mojca

odgovor je najbrž prepozen: moj odgovor pa je slinavka.

New Report

Close