Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja herpes na ustnici in cepljenje dojenčka

herpes na ustnici in cepljenje dojenčka

imam sina starega 4 mesece in pol. čez dva dni je naročen na drugo cepljenje, jaz pa imam že kakšnih 5 dni herpes na ustnici, je precej obsežen, boleč, bolijo me tudi bezgavke pod vratom.
sin je zelo živahen , maha z rokama vsenaokrog, kljub temu, da sem pazila, se je nekajkrat dotaknil mehurčkov.
zanima me, ali so možne komplikacije po cepljenju, če se je okužil? ali naj cepljenje prestavimo?
hvala vam in lep pozdrav!

Spoštovani!

Glede na to, da nosite v sebi trajno nosite virus herpes simplex, katerega sproženje je nemogoče predvideti v naprej, ne vidim razloga za prestavljanje cepljenja. Poleg tega le 10 do 20% oseb, ki se okuži z virusom herpes simplexa – tip 1, tudi razvije klinične znake primo-okužbe: vročina, herpetični gingivostomatitis (po domače slinavka). Vseh 80-90% oseb (večinoma otrok do 3. leta) se prekuži tiho.
Cepljenje dojenčkov se sedaj izvaja le z mrtvimi cepivi oz. toksoidi, tako da interakcije med posameznimi (živimi) virusi ni pričakovati. Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

hvala vam za hiter odgovor. se bom jutri kar z lažjim srcem odpravila na cepljenje!

New Report

Close