Herpes angina?
Spoštovani,
veliko ste že napisali na temo herpesov, vendar odgovora na moje težave nisem našla…
Moj sin (22 mesecev) se je v petek zbudil z zlepljenim očesom in smo bili popoldne pri zdravnici, ki mi je dala kapljice in mazilo. Že zvečer pa je dobil visoko vročino, po Calpolu je bilo dobro komaj 4 ure, potem pa spet… V soboto je šla temperatura preko 40 in smo šli k dežurnemu, ki je glede na čisto OK izvide krvi in urina dal nedoločen odgovor: opazujte… Celo nedeljo se je mučil z vročinami tudi nad 40 (do 40,7), Calpol + kopeli so pomagale le do padca na 39!
V ponedejek je imel spet tako visoko vročino in smo šli spet k pediatru… Ki je ocenil, da gre za nek primarni herp ali herpia virus (nekaj takega). Dala mi je svečke Voltaren, ki naj bi pomagale po 3 dozah. No, mu še niso… Po 4 svečkah je imel ravnokar spet 40,3! Herpes naj bi se razvil nekje v grlu, čeprav kar nekaj poje in popije. Seveda manj kot ponavadi, pa vendar. Toži pa nad bolečinami v trebuščku in to tudi pokaže, čeprav se sicer normalno giblje.
Mi lahko vi podate kakšno konkretno razlago, če je to res to in koliko časa se bo mučil s tako visoko vročino? Sicer se mu je šele danes vsulo tekoče iz nosa in malo kašlja. Driskasto blato ima 1-2 krat na dan. Ko mu pade temperatura je živehen, čeprav je danes že vidno utrujen in veliko več kot ponavadi spi.
Hvala vam vnaprej z pomoč,
Klara
Spoštovani!
Gre za virusno okužbo, domnevno z virusom herpes, ki povzorča čuda težav in pogosto spremembe na ustni sluznici, kar oteži pitje in hranjenje. Vsa dobljena zdrvila so bila za zbijanje vročine, kar lahko počnete tudi tako, da daste zdravilo in malčka nato vlažite z mlačno vodo, da se umetno poti, oz. se ohlaja z izhlapevanjem vode. Lahko ga tudi tuširate ali kopate v mlačni vodi. Če mu boste zbili vročino ,se bo tudi bolje počutil.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik