Najdi forum

Zivjo!
Najprej bi vsem, ki se zelijo odvadit jemanja droge zazelela veliko srece pa tudi pameti.

Moja bliznja prijateljica sniga heroin.Sama pravi, da enkrat na pol leta.Verjamem, da je temu red tako.Njen fant je bivsi(vsaj tako mislim) narkoman in ji tega ne prepreca.Se podpira jo vcasih h temu.Zanima pa me, ali se bo iz tega enkrat na pol leta razvilo v enkrat na mesec itd.?Sama bi ji pomagala, ker je super oseba.Prosim za odgovor.

Lp Martina

12 let sem na heroinu,cocainu,cracku,speedu,amfetaminih.če ji zdaj ne preprečiš uživanja dokler ni še ”noter bo prepozno,ko bo navlečena bo pozabila na vse,droga postane tvoja najboljša uteha in zaupnica.zgubila bo vse…prijatelje,starše,šolo……verjemi tako kot jaz in miljone od njih,šele zdaj po 12 letih hudih borb se pobiram.+++horse is king of death++
srečno

oo fak prokleti narkomani, vse pobit!!!

jon—si pomislil kaj preden si napisal neumen post.mogoče se to enkrat zgodi tebi,prijateljem tvojim bližnjim in ni nujno,da je droga lahko druge odvisnosti,kaj boš takrat pobijal vse…ne bodi primitiven otrok in ne blodit takih bolanih stavkov če bi ali boš enkrat bližje spoznal to bolezen boš drugače razmišljal,do takrat pa se malo pouči o vsem tem.
++aerials in the sky,when you loose small mind your free your life++

resno vam povem da je metadon ubistvu heroin in ti uniči možgane še bolj kot heroin…resno premislite o tem…veliko boljša izbira se mi zdi komuna ne glede na stroške pa tudi seanse z psihiatrom…mislim tudi, da je boljše če je komuna izven mesta oz. je res na samem…

za nizkopražne programe in odvisnike s slabim socialnim stanjem in brezdomcem itd…je metadon dobra rešitev,kajti prvotni namen je zmanjševanje kriminala,tatvin,prostitucije,izsiljevanja in kazenskih deliktov zaradi odvisnosti ker dan odvisnika samo na heroinu stane cca 20 eur-minimalno torej so kazenski delikti neizbežna stvar,drugače ni denarja,posledično droge in kot vem ,da ne bi doživljali krize,narediš vse in več.verjemi,da v sloveniji je dobro urejeno,izkusil sem jug italije in vem,kaj vse se zgodi,pa nebom našteval ker si lahko predstavlaš,v glavnem pizdarija v nulo.zato,ko berem take zastarele misli o metadonu,mi gre na ku…c,ker ima več pozitivnih stvari kot negativnih.negativna je zdravje in zasvojenost z njim.a ni heroin slabše in dražja odvisnost,ki vodi v socialni,moralni,samopodobni propad….
++revolucion the only solution+aerials in the sky,when your loose small mind,your free your life…

js sm v svetu omame ze kr nekaj let.zacne se pocasi,lepo in mislis da vse obvladas,a ko realno razmislis vidis da droga obvlada tebe.ko se navleces je konec moras prit do dna ce hoces ozdravit.ce ze zacnes se je treba odlocit al bos narkoman al clovek,ker ce si nekje vmes se nikoli ne izvleces iz tega sranja

Nhmm, metadon… heroin… kriminal, človek, svoboda, …
Kje sem tukaj jaz? Kam pravzaprav grem? Od kod pravzaprav prihajam? Zakaj mi je življenje dano, da ga živim, če pa ga ne znam živeti?
A ja, si siguren, da ga ne znaš živeti? PREVERI! Življenje ti je dano z določenim namenom, v tvoje globine je položen velik potencial, veliko dobrega, ki komaj čaka, da ga uporabiš. V ODLOČANJU o tem si ti šef! Torej ne potrebuješ drugih šefov kot so različne omame. Si ne upaš ostati šef, si ne upaš postati šef? JA! Vreden si tega, da si svoj šef, pa če tudi si ušpičil kup bedarij! Zate je upanje, kjer ni debate ali metadon, ali heroin, ali seks, ali je ali ni kriminal, kaj je bolj poceni…
Kaj se toliko obremenjevati, ko pa je življenje lahko tako lepo brez tega, zaželi si to lepoto prijatelj, vreden si tega. Ne verjameš v to? Razumljivo, da tako doživljaš, saj še nisi okusil lepote resnično osvobojenega človeka.
Ta trenutek, ko to bereš, se zavedaj, da ni slučajno, ko to bereš, ker slučajnosti ne obstajajo, JE TRENUTEK RESNICE, RAVNO ZATE, ko boš rekel, RES SEM VREDEN DOBREGA, RES SI LAHKO SPREMENIM ŽIVLJENJE NA BOLJE, POISKAL SI BOM POMOČ, saj dosedaj sam nisem rešil ničesar. Prijatelj, veliko sreče na novi poti!

ljudje moji metadon ni zdravilo dase ozdraviš odvisnosti od herojina,metadon je samo nadomestek tvojih sakodanjih boleči,ki jih nemorš trpet,in zato pijes metadon.metadon kot zdravilo za odvisnika postan takrat,ko nam pride use te muke,žiuci kijih potrošiš u iskanju prvega šusa dasi dobr.koti bo to use po 3, 4,letal kapln u glavo da tako negre več,komaj takrat pojdi na metadonsko terapijo.takrak tibo lahko pomagala,samo čeboš hodu pit metadon in nič konzumirat heroina.a vedi takrat koboš pou leta čist na metadon,nestoj si reč dans sem pou leta čist in si lahko privoščim en šus,glej ker boš use pokvaru.pole bo enkrat na mesc in pole bo use kot po starem.
to je moj pogled na terapijo metadon, ki sem jo dojeu u teh čec dobr mesc bo pet let kaga pijem.

PROBLEM SE NI ŠČISTIT
PROBLEM JE OSTAT ČIST!!!!

Prijatelj, “ne droga ne metadon” faca si, da tako odkrito pomagaš skozi svojo izkušnjo. Občudujem to, saj lastne izkušnje so največja šola. Upam, da še napišeš kakšen prispevek.
Kako ti uspeva odkrivati svoje dragocenosti, smisel življenja… zmanjševati metadon…
Mir in dobro ti želim.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

ja naj vam nekaj povem malo prevec pametni ste vsi skup! tud jaz sem bil narkoman pa sem se resil na suho brez problema !! kdor pravi da ne gre je navadna mevža !! ce si znau not boš tud ven na zalost tako je življenje!!

vse se da cisto vse samo potrebna je železna volja! to je to pa nic drugace
1

pozdrav, heroin je v urinu 3 do 4 dni, odvisno koliko oseba pije tekocine. vec kot pijes prej gre ven.

Zelo dober nasvet strokovnjakinje, morda le še to, da je tudi pomemben posvet v lekarni ob nakupu testerja, kako, za kakšno zadevo, na koliko časa…

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Sem bivši ali ozdravljen narkoman.Vsaka kakšna zgodba kot je vasa je boleča in polna bolečine.Pravite da vas sin kadi heroin 4 mesece.Po lastnih izkušnjah vem,da to se ni tista doba ki bi za vsako ceno moral iti na metadon.Sam nisem pristaš metadonskega zdravljenja ker se mi zdi da je to pot iz ene odvisnosti v drugo.Prvo kar je potrebno v odvajanju od droge je priznanje,da imaš problem in želja da ga resis.Ze v komuni sem se srečal s skoraj se otroci,ki so kakor koli na silo se znašli tam.Povem vam,da skoraj nihče ni vzdržal.Treba je vzeti z rezervo da je samo 4mesece v tem,pa ne zato ker bi lagal ampak ker se mogoče boji resnice.V kolirko je odločitev cista in prava pa verjemite je največ vredno,da imaš nekoga,ki je v fazi krize ob tebi in s teboj.Seveda bo moral iti skozi vse to sam a potreboval vas bo.Jaz predlagam da gresta skozi to brezkompromisno in brez kakršne koli kemije.Mislim in verjamem da je edina pot v resitev,kritiziranje na suho in nato sprememba miselnosti in preusmeritev aktivnosti.Narkomani smo največji manipulatorji in tudi igrati znamo dobro.Vse to sem dal skozi in poznam.Zelim vama da uspeta in da vas sin nato najde samega sebe in smisel življenja.

Metadon se ti še bolj zažre v kosti in imaš še več problemov pri odvajanju. Vsaj tako pravijo bivši zasvojenci. Bi ga odsvetovala. Po 4 dnevih tako kriza mine, potem pa je treba telo in možgane fizično zaposlit z delom in športom. Predvsem pa stran od prejšnje družbe, te se najtežje rešiš. Veliko uspeha!

začneva jutri????

napaka.

Začneva to sekundo!!

New Report

Close