Najdi forum

Pozdravljeni.
Hčerka je pred 8 leti postala odvisna od heroina in jaz sem ji od vsega začetka stala ob strani in ji pomagala,na žalost po njenih navodildih.Nihče ni smel izvedet,vedno sem jo reševala, ostali sva praktično brez premoženja…Tako mi je žal, da nisva šli obe že drugi, dan, ko mi je to priznala k strokovnjaku. Pa ne zaradi premoženja, niti zaradi dobrega imena,niti zaradi mojega trpljenja. Zaradi nje,zaradi njenega trpljenja.Zdaj, ko imam korajžo za to, je mogoče prepozno. Danes popoldne mi je poslala sms,da ne vidi več naprej in da se gre ubit. Je daleč v tujini in ne morem do nje, ne odgovarja na telefon.
Zdaj si želim samo to, da bi jo imela ob sebi in jo peljala tja, kjer bi ji lahko pomagali.

Vas prosim za nasvet, če se le vrne, kako naj začneva, kje, kako priti do komune.
Iskrena hvala vnaprej

Pozdravljena
Razumem, da vam je težko, morda vsako trpljenje prinese tudi nekaj pozitivnega in vsako trpljenje ni nujno da se sprevrže v poraz, morda sta obe potrebovali, da dozorita v svojih odločitvah. Draga mama zaupajte in verjemite, da za spremembo ni nikoli prepozno.
Nemudoma pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 12 21 da se dogovorimo kako in na kakšen način priti do komune.
Veliko sreče pa se slišimo!

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

Zelo odvisno, ponavadi je test pozitiven od 3-4 dni, zna pa se zgodit da tudi po 12-ih dneh še vedno pokaže znake substanc.

Metadon je ena velika potuha, morali bi ga prepovedati, ker naredi še več zla kot vse ostalo.

lp vsem Sergej

živijo
Uživanje v heroinu je res začasna stvar, zatem te sesuje, ubije voljo do življenja in uniči vse kar sploh še ostane. Upam da si končno storila nekaj zase in pustila to prekleto drogo!!!!!
čau

veliko nevarnosti prinaša heroin
Odvisnost od heroina je draga in zaradi tega odvisniki pogosto izvršujejo kriminalna dejanja, da pridejo do potrebnih sredstev za nakup droge, nevarnost uporabe heroina predstavlja overdose- pride do zastoja dihalnega sistema, kome in smrti.
Ob uporabi nečistih igel prihaja tudi do okužb s hepatitisom, virusom HIV; zaradi neprestanega intravenoznega vbrizgavanja se pojavljajo brazgotine in pogosta vnetja površinskih ven..

ko prebiram tale forum, se mi vaši problemi zdijo nekako bližji – da razložim. Star sem 35 let, nikoli se nisem drogiral, razen sem ter tja kaka trava, še v rosni mladosti. Pred pol leta, pa sem po poti slučaja v roke dobil cca 150g heroina – zastonj, najdeno. Na začetku, nisem vedel kam z njim, pa sva s partnerico vse skupaj zakopala. Vmes se nama je zgodilo, da sva se zaradi službe tudi preselila in nekega dne sem šel po zadevo. Pa dejmo probat zadevo, in kakor pravijo, saj bom samo enkrat. Tale enkrat se je ponavljal cele tri mesece, partnerka ni vedela kaj se dogaja z mano, občutke pa že poznate…, sumila je le po mojem obnašanju in moji ravnodušnosti, ker sem drugače precej hiperaktiven človek. Priznal sem šele, ko je zadeve zmanjkalo do konca. Se pravi, da sem v treh mesecih rabil vsaj gram do dva na dan in sem bil kar precej navlečen tega sr… pa čeprav sem ga vlekel samo čez nos.O krizi ne bom govoril, saj simptome že poznate, vendar moja izkušnja po treh mesecih, brez pomoči in samo priznanje nekomu, ki ga res spošuješ in imaš rad, je cilj da prenehaš, seveda če se zadeva ni vlekla dlje. PRIZNANJE, volja, samospoštovanje, te pripelje do zmage. Vse je v glavi in če je človek karakter in mu še nekdo stoji ob srani, se da tudi brez metadona, priporočam pa dobrega psihologa, vendar ne v Sloveniji. Pri nas so premalo usmerjeni v trenutni problem in iščejo vzrok že v otroštvu. Sam nikoli v življenju nisem imel problemov, naredil sem neumnost pri 35-ih letih. Zakaj? Noben Slovenski psiholog ne ve zakaj. Krizni centri? Ne poskušajte. Predlagajo metadon, seveda s tem znižajo kriminaliteto in zaprejo usta javnosti, češ da delajo dobro stvar, v bistvu pa javno dilajo drogo med ljudi.
No, za epilog, čar heroina je težak, še težje je odvajanje, še težje, če nimaš nikogar. Če pa imaš pravo podporo, kot je v mojem primeru moja partnerka, kateri sem zelo hvaležen za vse, pa čeprav je veliko prestala, lahko heroinu in ostalim drogam za vedno rečem – ne hvala za take rože.

Pozdravljeni!
Trenutno se ubadam z največjim problemom za katerega si nebi predstavljala,da ga bom sploh doživela. Moj fant je odvisnik od heroina,kar se vlece ze dolgih 12 let.Sama nikoli nisem pomislila da bi poskusila kakršnokoli drogo,ker vem da je to dno brez dna.
Poskusila sem vse možne nečine kako mu pomagati,vendar vse je bilo zamanja. Sprva je stvar jemal na iglo nato je prešaltak na folijo,ko pa še to ni bilo dovolj je žačel jemati pomirjevalne tablete skozi nos.Kriziral je že velikokrat(telesno),psihične krize ni zdržal kar je najpomembnejša v tem primeru. Pričele so se laži,skrivanja,bežanje od realnosti od prijeteljev,celo od mene. V zadnjih 2mesecih se je stvar tako poslabšala da niti komunicirati ni več sposoben,niti z menoj.Nekaj časa sem ga nadzirala,vsak njegov gib,ga klicala na mobitel,preverjala pr starših ali je res doma ampak še zmeraj se je zmuzil in še zmeraj je povedal zgodbico po svoje in sam sebe prepričal da ne počne nič slabega. Kakšen mesec nazaj,sem doživela najhujši prizor katerega preprosto ne morem odmisliti ga spravit ven iz glave. Nemočnega sem ga našla ležati sredi ceste,ni se bil sposoben postaviti na lastne noge. Moja prva reakcije ni bila podobna meni,začela sem ga klofutat iz obupa iz žalosti,razočaranja. A kaj ,ko pa se on tega ne zaveda,spominja,bil je v svojem svet. Takrat sem stvari prijela v svoje roke in začela delat na tem da ga spravim v komuno. On za to ni hotel slišati saj je vedno govoril da on ni odvisen od droge in da lahko sam prekine z tem…. prazne besede ki sem jih slišala neštetokrat,neštetokrat sem naivno verjela,in mu verjetno tudi z tem škodovala da nisem poiskala strokovne pomoči.
In res,pripravila sem ga do tega koraka,da je privolil na prvi pogovor v zavodu.Tam so mu predstavili kaj sploh pomeni beseda KOMUNA,ker verjetno vsak od nas ki ni bil tam ima popolnoma drugačno predstavo.Povedali so mu kaj je temeljni cilj življena v komuni. Po pogovoru je minilo kar nekaj tednov,še vedno je bredel,dokler sam ni prišel do zaključka in mi rekel da si želi pomoči.Ta teden sem ga odpeljala v Bertoke,nato ga bojo premestili v zavod in iz zavoda gre v komuno.
Jaz si neopisno želim da že enkrat zaključi z to svinarijo,zelo sem se namatrala,zraven sem tudi zbolela in sebi naredila velike probleme.
Lahko bi mu obrnila hrbet,to bi bilo najlažje ampak nisem. Pripravljena sem iti do konca z njim in vem da nama bo uspelo,vem da bova nekega dne srečna,da se bo sprehajal z dvignjeno glavo in vsem tistim ki so se mu ves ta čas smejali pogledal v oči in jim dokazal gdo je.
Potrebna je samo volja 🙂
Lep pozdrav vsem !

Zdravo

Življenje z odvisnikom ste preizkusila na lastni koži in vse trpljenje in nešteti poskusi, da bi mu sama pomagala iz droge so se izjalovili. Fant je leta zanikal svojo zasvojenost, dokler se ni zgodil ta dramatičen prizor, ki ste ga opisali. Najti fanta ležati sredi ceste je šokantno, je pa odskočna deska za vas, moč in soočenje s fantovo resnično situacijo. Naj se sliši še tako čudno, vprašanje, če bi brez tega dogodka kdajkoli zares ukrepala. Sedaj je prišel čas, ko vam ne sme zmanjkati odločnosti in vztrajnosti, da fant nadaljuje program.
Definitivno je trenutna situacija za vas mučna, tesnobna polna dvomov in pomislekov, bo zmogel, je pa tudi trenutek, ko ste polni pričakovanja, ko je na obzorju novo upanje za vas in vajin odnos.
Z resnim delom v komuni, opravljenim z vztrajnostjo in odločnostjo postavi oseba temelj resničnemu in popolnemu življenju. Življenje v komuni, ki ne temelji na lažnih in dvoličnih načelih ampak na naporu in prizadevanju za odgovornost in vrednote. Boj stane mnogo truda, da oseba s svojimi dejanji ostane zvesta samemu sebi. Preprostost in iskrenost, brez računice se v obilni meri povrne in človeka nagradi z jasnimi in vedrimi dokazi, da je bil trud vreden. Z vztrajnostjo postane človek cenjen, vreden, odgovoren, kajti čas, ki ga oseba preživi v skupnosti napravi človeka, ki resno dela, poštenjaka. Fant je na dobri poti, Bertoki in nato skupnost mu zagotovo lahko pomagata, le od njega je odvisno, če bo pomoč sprejel s polnimi rokami.
Pogumno!
Se vidimo!
LP

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

ej LUCY a mas kaksen email bi te nekaj vprasal ker vidim ta resno veš o čem se gre oz da imaš izkušnjo

Uf,sploh ne vem kako naj začnem.Pred 7 leti mi je na nnekem žuru sodelavec dal za potegnit rigo heroina.Ko sem mu po desetih minutah rekla,da mi ni še nič,mi je rekel naj še malo počakam in,da bom videla kako izgledajo nebesa.In glej ga vraga.Začela sem rucat-bruhat.Takrat me je kako prebilo in sem prišla v ta novi svet.Kar naenkrat sem bila polna energije,srečna,vse sem imela rada oziroma ljubila sem vse kar je bilo okoli mene.Tako srečo sem čutila v sebi,tako moč,da to ni res.To je trajalo prvo samo za vikende,pol pa je ta hec začel vsak dan.Na srečo sem samo snifala(vlekla na nos),ker me je vedno bilo strah igle,hepatitisa,aidsa…To je trajalo 7 mesecev.Bila sem poročena in z dvema otrokoma.Kadar je mož ugotovil ,se je od mene ločil in o tem obvestil vso mojo družino.Otroka mi je pustil samo pod pogojem,da me preverja vsak teden s testom.In res sem bila čista.Po treh letih kar sem bila ločena in čista,pa sem spoznala fanta.Vedela sem ,da je občasno kadil travo,po enem letu kar sva bila skupaj in je že živel z nami,mi je priuznal,da je na igli in konzumira ter,da je na metadonski terapiji.Toliko sem bila že navezana in zaljubljena vanj,pa otroka sta ga tudi imela zelo rada,tako,da sem ostala še naprej z njim in pričela pitp metadon,ki je imel enak učinek kot heroin,pa še cenejši je bil.Vse to je trajalo 4 leta,dokler ni bivši mož izvedel,mi vzel otroka in sva se zmenila,da ko se bom sčistila,mi jih bo vrnil.Zdaj sem šla narazen s fantom,ker sva iz finančne plati tako zadolžena,da sem se mogla izseliti iz občinskega stanovanja,pro starših pa ne morem biti,ker ni prostora.Zdaj sem podnajemnica v sobi s souporabo kopalnice pri starejši gospe.Avto sem tudi prodala za mali denar,samo zato,da sem lahko dala za najemnino za pol leta v naprej denarja.plača s potnimi stroški in malico v red pride nekje 700 evrov.Za preživnino dajam 150 evrov,tako sva se z bivšim zmenila,zato,da ne gre vse skupaj na sodišče,pa pol na sociialno in je vse težje,pa še razve se.Trenutno sem na heroinu in ga vlečem na nos,ker se še vedno bojim igle in bolezni.Pred tremi meseci sem si vzela 5 dni fraj,da se skriziram in je bilo grozno.Od bruhanja,do tega da se mi je zdelo,da mi z iglami prebadajo celo telo in te muke so trajale 4 dni.Peti dan sem komaj stala,a sem šla vseeno delat.Ostala sem čista celih 14 dni in pol sva šle eno večer s kolegico na dve pijači in pol,ko sem njo odpeljala domov,sem poklicala svojega dilerja in si šla po dozo.Od takrat sper vlečem ta prekleti heroin.Da bi šla v center za odvajanje od odvisnosti prepovedanih drog,ni govora,ker bi me lahko kdo videl in me razkril,ker zaenkrat nobeden ne ve,da sem v tem krogu,saj se s temi ljudmi,meni podobnim ne družim.Kadar skušam zdržat kaki dan brez in me že vse boli,si mislim,da bom bolećino že prebolela,najhujše mi je to,da se mi zdi svet oziroma življenje brez volje.Da je vse brez veze.Ne razumem kako lahko ljudje živijo tako monotono in brez vezno življenje.Kaj jih veseli,ko se zjutraj zbudijo?Meni je vse tako brez veze in pusto.Tako glupo in brez smisla.Ne čutim nobenega veselja ali volje,da bi sploh živela.kaj je tako lepega?Meni ja tako glupo brez heroina,ki ti da energijo,srečo in veselje.Brez njega je res vse črno in težko.kaj naj naredim?Česa naj se veselim?Zakaj naj sploh vstanem iz postelje?Ko vem,da me čaka rigica v wc.ju,kar skočim iz postelje,ko pa nimam doze,bi najraje umrla ampak nimam korajže,da bi si kaj naredila.Prosim za vsakršen nasvet ali kaj naj naredim,da dobim energijo za se dvignit iz postelje.Pomagajte mi.Hvala

sws

Sem bil 4 leta na heroinu, 100x sem hotel odnehat punca mi je pomagala pa ni šlo.. krize so take, rajš bi imel tumor v glavi kot pa odvisnost od heroina in ko nisem imel heroina sem po 12 urah znorel in šel iskat robo. zdaj sem ze 2 leti na metadonu in sem prišel z 160mg na 15mg… krize nimam vendar moram povedat da ko se ponoči zbudim nemorem zaspat… Res je da poznam dosti narkomanov vendar še nobenega nepoznam,da bi se ozdravil z metadonom, substitolom, subotexom, ipd. 95% ali celo 96% narkomanov za vedno ostanejo narkomani.

Drugim, ki so na forumu svetujem, da nikoli niti ne pomislijo na heroin ne, da bi se poskusili… RES zgubite službo, družino, punco, prijatelje… skratka VSE to sem napisal iz lastnih iskušen.

KER VSI PRAVIJO ENKRAT PA NIKOLI VEČ… TO JE RES (vendar v kakšnem smislu) ENKRAT GA PROBAŠ PA NIKOLI VEČ VEN NE PRIDEŠ.. TO JE RESNICA..

Pa še nekaj: star pregovor [ENKRAT ĐANKI VEDNO ĐANKI ]

Jas pa vseeno upam,da bom med temi 4% in da mi bo uspelo!!!
Vso sreco vsem odvisnikom…. .

LP.

živjo!

Že dolgo časa sem želela poiskusiti H, čeprav sem sama pri sebi še oklevala, ja?, ne?, ja?…na koncu sem ga. Sama sebi sem zaobljubila da bo to prvič ni zadnjič…zato sem hotela izvleči iz te droge čim več, dala sem si šus. Feeling je neponovljiv, enkraten…vendar mi je žal. Bolje da nečesa sploh ne probaš, kot da po njem hrepeniš še vse življenje…Potem sem jemala vse kar sem dobila, samo horsa ne…po 2h tednih sem izgledala kot živ mrlič. Izgubila sam skoraj vse najboljše prijatelje vključno z mojim fantom-vendar sem dobila zadnjo šanso, če še enkrat vzamem…je konec, pa ne samo s prijateljevanjem in ljubeznijo…ampak tudi z mano, ker vem da se ne bom mogla upreti…zaenkrat pa vem da sem izgubila samo sebe…PRSTE STRAN OD HEROINA…!!!

LP, Kuki

sem mati ki neve kaj storiti. no imam hčer na katero sem najprej sumila da kadi travo ,in čez nekaj časa je spoznala fanta .navidezno sta bila srečen par.in se kasneje poročila.vse je bilo vredu dokler se nista preselila v našo hišo (gornje nadstropje)in čez nekaj časa se je njen mož začel grdo obnašati in odločila sem se da jih odstranim iz hiše nakar je začel groziti ,da me bo ubil …. nato sta se odselila kakih 50km stran in tam sta živela okrog 1 leta nekako smo se že postopoma pobotali in nekega dne sem izvedela da je imela hči prometno nesrečo najprej sem pomislila da gre zaradi preutrujenosti saj sta živela daleč od službe.in jim spet ponudila stanovanje pri meni doma . in sprejela sta ponudbo .začeleso se govoriti da je mož hčere nekakšen pretepač in govorice so govorice…in se na njih nisem kaj preveč ozirala.za nekaj časa sta moji hčeri ugotovili da je z njo nekaj narobe saj je bila zmeraj zaspana ,lasje so ji veliko odpadale in se ni brigala kako se oblači(umazano ,čudno,nič podobnega njej) ,in našla sem tudi zmečkane zažgane koščke folije,…..neobičajno pa je bilo to da ponoči delata velik NEMIR in zjutraj spita do 2-h popoldan…opozarjali smo jih a nič ni zaleglo…nato sem nekega večera odšla pomirit psa ker je kričal in na vratih njihovega stanovanja zagledala dva fanta in zakričala”kaj je zdaj to” in hitro sta zbežala vstopila sem u stanovanje in uprašala kaj se dogaja nakar mi je hčerin mož spet začel groziti in me v pričo hčere primil za vrat na to hčer ni niti reagirala in gledala kot da se ni nič zgodilo. umaknila sem se in poklicala njegove starše in na nekakšnem razgovoru so me prepričavali da se njihov sin ne drogira da tega on ni zmožen…obvestila sem policijo ….nekoliko se je umiril in čez nekaj časa sta se začela maščevati…. delala sta hrup,porabljati sta začela ogromno količino elektrike in vode… nekega dne pa sem jim izklopila elektriko in hčerin mož se je razburil in se začel znašati nad mlajšo hčer (bila sem v službi)grozil ji je nato me je poklicala in prišla sem domov in zaklenili smo se v hišo nato je zet prišel z lopato in me napadel…….ni bilo velikih poškodb,sedaj spet živijo tam kjer so živeli tudi prej a me skrbi zanjo saj sem izsledila da je povezan z drogo in ko sem dala kos folie na analizo so rezultati pokazali na heroin zanima ma kako priti v stik z njo saj jo zmeraj v nekaj nagovarja,in je ne pust v stik z mano in z njenimi sestrami sumim pa da sta na silo poročena…..kako jih dati nekako narazen ,da se zdravi .ker ne vidim izhoda saj je ne pusti iz zpred oči, njegovim staršem pa je useeno ne oglašajo se na telefon tako kot zet in hči. ker je moje premoženje napisano na vse hčere sumim,da mi bodo hišo vzeli in jo zapravili za droge.

IMAM PRIJATLA ROKA IN JE NARKOMAN ŽE 11 LET IN NEVEM KAKO MU NAJ VEĆ POMAGAM .JEMLJE VSE HEROIN SE PIKA ,SPOZNAL JE PUNCO ZELO VREDU ,KI MU JE HOTELA POMAGATI ,A ON JO JE ZAČEL IZSKORIŠČEVATI IN GROZITI KER MU NI HOTELA DENARJA SPOSODITI.TA PUNCA NJEGOVA NI VEDELA DA SE DROGIRA IN DA KADI TRAVO SE PIKA,…SKRIVO JOJ JE 10 MESECV IN LAGAL SE JI JE DA JO MA RAD IZ SRCA.POMAGALA MU JE ZA ZDRAVLJENJE SE PRIJAVITI ,AMPAK 1X JE ŠAL IN POLJ NI HOTO VEČ ITI LAGAL IN LAŽE ŠE NAPREJ.NJEMU JE BOLJ POMEMBNA DROGA KOT SREČNO MIRNO ŽIVLJENJE ,KI SE MU JE PONUJALO.NJEGOVA PUNCA SE JOKA,SKRBI JO ,SE SEKIRA KAKO NAJ MU POMAGA NA VSE NAČINE DA SE GRE ZDRAVITI.TOLIKO JO ŽIVCIRA IN LAŽE DA ONA NEVE KJ NJ ZNJIM STORI.VSE OD SEBE PUNCA NJEGOVA POZITIVNO ŠTUDIRA KAKO BI GA SPRAVLA NA ZDRAVLJENJE ,AMPAK NJEMU JE BOLJ POMEMBNA DROGA KOT NJENA LJUBEZN ISKRENA.OBLUBI JOJ DA SE BO SAL ZDRAVITI ,A ON KO DOMOV PRIDE PA SE SPET ZADENE,IN SPI CELE DNEVE IN CELE NOČI.TA ČLOVEK NEVEM KAKO NAJ MU POMAGAMO IN KAKO NAJ ZAČNE OBLUBE IZPOLNEJEVATI ,KER SE KAR NAPREJ ZMISLUJE IN LAZE.VSI GA MAJO ZA PATAOLOŠKEGA LAŽLJIVCA .MA TAKO VREDU PUNCO SIMPATIČNO IN DOBREGA SRCA JE ,AMPAK ONA SE NA VSE NAŽINE TRUDI DA SE GRE ZDRAVITI ROK ,A ON NESEDELUJE NIKAMOR.SAMO SE ZNA ZADETI IN IZKORIŠČEVATI,LAGATI IN SPATI KO DOMU PRIDE.VSI JOJ SVETUJEMO NAJ GA ZAPUSTI IN DA NI SI ON ZASLUŽO NJENE LJUBEZNI IN NJE,JAZ SEM TUD VIDO DA JE NAJVEČJI LAŽLJIVEC IN IZKORIŠČEVALEC.TAKEGA ČLOVEKA SE JE TREBA IZOGIBATI KOT JE ROK.BIL SEM MU PRIJATELJ ,AMPAK KO SEM VIDO KAKI JE V RESNICI SEM SE GA LOTO STRAN OD NJEGA.PRI NJEM NI POMOČI.SVETOVAL BI VSEM DA SE TEGA ČLOVAKA IZOGIBITE.LEP POZDRAV

ZORKO PR.

Za nasvet in informacije v zvezi z odvisnostjo pokličite na brezplačno telefonsko št. 080 12 21

Tudi jaz bi rada povedala svojo zgodbo.
Odraščala sem v Ljubljani. Že kot otrok sem se vedno zgledovala po starejših otrocih iz naše ulice, ki so imeli tudi svojo ”klapo”. Nujno sem želela priti vanjo. Vedela sem, da vanjo lahko prideš če si dovolj kul, zato sem pri 11ih letih ukradla očetove cigarete in se od 9ih do 11ih zvečer sprehajala po ulici in kadila. Ena punca iz te klape me je videla in postali sma prijateljici. Tako sem prišla v to klapo. Bila sem nadvse srečna, saj so bili vsi stari okoli 15,16 let. Jaz pa najmanjša sem jih mela komaj 11, tista punca pa 13. Vsi v klapi so veliko kadili. 1-2 škatlici na dan. Seveda jaz na začetku nisem, ko pa sem bila stara 12 pa tudi jaz. Takrat se spomnem, bil je 12.April, ko je glavni fant v klapi prinesel pipo in travo. Niti pojma nisem mela kaj to je, vendar sem poskusila. Približno pol leta smo tako kadili hašiš, vse bolj pa smo jedli tablete. Veliko smo tudi hodili po klubih in v enem izmed teh, sem prišla do heroina. Stara sem bila 13. Bilo je neverjetno, vsi drugi v klapi so padli na rit ko so slišali kaj sem naredila in vse bolj sem se oddaljevala od njih, ki so še vedno goltali tablete. Šla sem v drugo, fiksarsko klapo. Na foliji sem kadila samo 1 mesec, potem sem prešla na iglo. Sploh se ne spomnem kaj se je dogajalo med tem časom. V šoli sem večinoma spala, učiteljem je bilo vseeno. Pol leta kasneje sem se nastavljala na ulici. Niti 14 nisem bila stara. Sedaj imam 15 let..vsi prijatelji iz klape so se že predozirali….tudi jaz sem se skoraj. Nastavljam se še vedno. Neizmerno rada bi prišla iz tega vsega ven, vendar vem, da kdor začne tako hitro kot jaz skoraj nima možnosti. Odvajala sem se že 7krat. Nikoli uspešno

Lep pozdrav.Do pred enega tedna sem živela s fantom in najinim otrokom v stanovanju.Sedaj sem pri mami.Fantu sem našla pribor za drogiranje.Drogiral se je že v mladosti in je bil čist že zelo lep čas ko sva se spoznala.Ponovno naj bi začel pred približno pol leta.Se pravi 3mesece moje nosečnosti in pa 3mesece otrokovega življenja.Seveda sem to sumili in ga občasno tudi vprašala vendar je to zanikal.Testa mu nisem dala,ker sem predvidevala,da bo že poskrbel za to da bo negativen.Morda sem predolgo čakala a razmišljala sem pač tako,da če mu bom to nenehno omenjala bo stvar skrbno skrival,ker pa sem se delala kot da ni nič ni bil tako zelo oprezen in ni toliko pazil.Obljubila sem mu pomoč,prijavil se je na metadon vendar ni uspeha.Pomoč zavrača metadon mu je potuha.Saj predvidevam,da se ob metadonu tudi drogira.cele dneve ga ni bilo doma,okoli prosi za denar doma pa ga ni moč zadržati in vedno ima izgovor da se zmuzne.Prodal mi je vse vrednega kar sem imela in nakoncu še ukradel pasuš,ki sem ga k sreči dobila nazaj.Po tem sem se odločila oditi k mami,ker moji živci tega niso več zmogli kar pa je čutil otrok in mogla sem se odmakniti.Imava normalen odnos nisva takorečeno skregana,kljub vsemu imam z njim otroka.Še vedno bi mu rada pomagala vendar se bojim,da je prepozno in da sem prekmalu obupala ko sem odšla.Newem kako naj.Skrbi me zanj.Pooblastiti noče nikogar,da bi spremljali njegove uspehe ali neuspehe pri zdravljenju z metadonom.Vseakogar zavrača ne želi komunicirati z nikomer vem pa da se zaveda da ga to nebo pripeljalo nikamor.Poleg tega pa ima tudi velike dolgove zaradi droge.Vem da je odvisnost bolezen in,da vse kar počne počne zaradi tega.Vem tudi kakšen človek je bil ko to ni počel.Edino z mano se še kolikor toliko normalno pogovarja in mi kaj pove.Ne želim mu prprečiti stika z otrokom.Kot vsakemu odvisniku je tutdi njemu verjetno žal za vse.A vseeno včasih človek dvomi da mu je teško ko pa se obnaša tako nesramno,sebično…Kako pomagati nekomu,ki pomoč zavrača.

Pa sej n moreš verjet!!!
Učiteljem vseeno?? Kaj pa staršem?

Tinx! Samo enkrat živiš, vidla si kaj so droge.
Ni še prepozno, prav gotovo ne.
Odloči se ali bi rada počasi umirala, imela bedno življenje ali pa bi rada ŽIVELA?
Najbrž ti bo kdo drug bolje znal povedat marsikaj o drogah in kaj narest.
Jaz ti povem samo to, da res si ne dovoli da bi tako nadaljevala. Vedet moraš to,da boš trpela kar precej preden boš lahko rekla, da si se sčistla, ampak verjem da prav nobenemu ki se je ozdravil ni bilo žal, žal jim je samo tega, da niso to že prej naredili. Dalj ko si v tem, težje je ven priti – sej veš!
Kot prvo moraš imeti sebe rada. Ceni sama sebe!!!
Vem da imaš izredno voljo, da nehaš, zato ne dovoli drogi da bi te še naprej imela v oblasti.
Kaj vse te čaka na tej poti, ki jo boš izbrala pa veš samo ti in samo ti odločaš o tem kakšno pot boš izbrala…

Želim si in tebi želim samo to, da ti uspe!
Oglasi se še kaj.

New Report

Close