Najdi forum

Hernija, 2x operacija.

Pozdravljeni

7 let nazaj sem bila operirana za hernijo l4 l5. Takrat sem imela tudi parezo levega stopala. Nato so se mi začeli zvijati prsti na tej nogi naj bi bila posledica hernije oz vkleščenega živca. Kar je ostalo še danes. Po daljsi hoji mi noga kleca. In tudi ni neke fizične moči, stopalo težko premikam. Opravljen je bil emg kjer je bilo vse v mejah normale. Imam pa tudi v tej nogi krče. Kakšen teden imam krče pa se umiri. To zadnjih 6 mesecev. Pila sem magnesol ni bilo učinka.

Eno leto nazaj sem bila ponovno operirana, ker se mi je ta disk l4 l5 maksimapno sesedel. Dali so umetnega pa dva vijaka,  pristop alif. Bolečine so še vedno prisotne in začnejo že po 10, 15 minutah hoje in se stopnjujejo, če nadaljujem s hojo. Na operacijo sem šla v upanju, da bodo bolečine minile. Od tega je eno leto pa ni nekih sprememb.

Imam pa nekaj vprašanj

1. Kaj bi bilo narobe z mojim stopalom, da mi kleca, da nimam neke moči, če je emg izvid zdaj bil v mejah normale. Nosim tudi lastično opornico, nekaj mi pomaga.

2. Po enem letu sem opravila mri kjer je pokazal na l3 l4 in l5 s1 protuzijo. Slikanje rentgen novega diska je bilo vse ok. Je na mestu, se ni nič premaknilo. Imam blago skoliozo in neko lordozo. Če sem napačno napisala se opravičujem.

Pa me zanima imam zelo težko službo. Delo na nogah, v prisilni drži ter dvigovanje zelo težkih bremen 10kg, 20kg, 30kg in celo več. Ali lahko to deko opravljam, da ne bo kakih posledic?  Splošnin zdravnik je rekel, da naj nebi več smela dvigovati težja bremena pa tudi v prisilni drži čim manj, v prisilni drži niti ne morem več biti. Me začne grozno bolet. Hvala za odgovore. Lp

Spoštovani!

Glede stopala svetujem nadaljno diagnostiko, se pravi RTG in MR, ker je lahko simptomatika nepovezana z diskus hernijo in operacijo.

Kontrolni MR ni pokazal nekaj posebnega, rahlo izbočene ploščice, operacija ni potrebna.

Odsvetujem vam težje delo, ne smete dvigovati takih bremen in delati v prisilnem položaju, zato svetujem predlog za invalidsko komisijo, kamor vas pošlje osebni zdravnik.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close