hernija
Manualna medicina je najuspešnejša metoda za zdravljenje hernije disci, v kolikor ni stopnja obolenja že previsoka in zahteva operativno zdravljenje.
V vašem primeru gre za mravljinčenje noge in po tem sklepam, da je hernija v dokaj zgodnji fazi, zato vam zdravljenje z manualno medicino toplo priporočam.
Pozdravljeni!
V KC so mi postavili diagnozo hernije v križu in mi predlagali operacijo. Kila na krizu je velika, bolecine trajajo neprekinjeno ze 1 leto, cutim jih tudi v nogi. mravljincenje noge je samo obcasno, priklon je mogoc samo do kolen, dolgotrajno sedenje onemogoceno. Bila sem tudi pri manualnem zdravniku, ki je dejal, da bi mi to kilo eventualno lahko spravil v tak polozaj, da ne bi vec pritiskala na zivce v hrbtnejaci. zanima me, kako uspesna je naceloma ta metoda, s cim se lahko zagotovi, da mi ta kila ne pi usla nazaj v sedanjo lego. Kaj je tisti mejnik, po katerem se lahko odlocim ali je operacija edina moznost? kdaj je operacija neizbezna?
Hvala, Nadja
Glede na to, da situacija traja že eno leto brez bistvenega progresa, morda hernija ni tako akutna, kljub temu, da je gibljivost zmanjšana in obstoja občasno mravljinčenje. Zato ocenjujem, da se mogoče da kaj narediti tudi pred operacijo.
Edina varianta razen operacije je res manualna medicina, njena uspešnost pa je odvisna od vsakega primera posebej, predvsem od stopnje hernije (tudi starost, konstitucija, stanje mišičnega sistema itd). V naših ordinacijah smo pozdravili že veliko hernij, tudi takih, ki so bile že predvidene za operacijo, ne pa vseh, saj obstoja neka meja, kjer pomaga le še operacija. Ta meja ni določena oziroma enaka za vse (npr. kolliko mm je hernije), variira od primera do primera in jo je možno določiti individualno na osnovi natančnega pregleda pacienta in dokumentacije.
Predlagam vam, da pridete k nam na pregled, na osnovi katerega vam bomo lahko dali prognozo možnosti zdravljenja vašega primera.
Lep pozdrav,