Najdi forum

Spoštovani!
Danes sem prišla od ortopeda, ki mi je napisal napotnico za mielografijo (datum imam 24.11. kaj lahko v tem času naredim, da se stanje ne bo slabšalo?)….in rekel, da hernija je, da če je hernija majhna, jo bomo pozravili s terapijo, v nasprotnem primeru pa sledi operacija. Ker sem še relativno mlada (28 let), me zanima, ali obstaja možnost, da se zadeva uredi brez posega in zakaj pravzaprav nastane hernija…kaj je vzrok tega.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Manjše hernije se vsekakor dajo pozdraviti brez operacije, predvsem pri vaši starostni skupini. Ena od možnosti (po moji oceni in izkušnjah najboljša)zdravljenja je prav manualna medicina.
O herniji je veliko napisanega, tako v knjigah (ena boljših je dr. Popovič: Bolečine v križu), kot tudi na internetu, med drugim tudi na naši spletni strani:

Lep pozdrav,

Xena,
ker imam tudi sama hernio me zanimajo izkušnje drugih z isto boleznijo. Glede na to, da si naročena na MR komaj novembra predvidevam, da ti ne povzroča zelo velikih bolečin, ali se motim? Ali mi lahko poveš kakšne težave ti povzroča hernija in koliko časa že traja? S kakšno terapijo pa bi ti jo ortopedi skušali pozdraviti?
Sama se zdravim tudi z manualno terapijo pri Mogy-ju v Ljubljani in moram reči, da se mi je stanje malo poboljšalo, vendar mi hernija še vedno povzroča vsakodnevne močne bolečine. Sicer pa nismo še končali s terapijo. Vsekakor ti priporočam, da probaš.

Lep pozdrav in čim manj težav ti želim.

pusti mi prosim mail, da ti odpišem…….

Xena,
pisala sem ti na tvoj mail, pa mi nisi odgovorila. Si sploh dobila moj mail?
Pozdrav

New Report

Close