Najdi forum

hernia disci ali ischialgia?

Lep pozdrav,
Oče je star 59 let in je bil lani novembra operiran zaradi hernie disci v križnem delu in zaradi zožitve hrbteničnega kanala v ledvenem predelu.
Operacijo je dobro prestal,tako tudi zdravljenje v Laškem in lahko rečem,da je njegovo stanje takšno kot prej,do sedaj. Oče se ni držal nasvetov zdravnika in je še naprej dvigoval težke predmete,sekal drva itd.
V soboto ga je začelo boleti iz križa v levo nogo do kolena,mravljincev nima,na otip ga ne boli predel,kjer je bil vrezan. Moram še povedati,da oče trpi za kroničnim išiasom.
Ali je lahko spet prišlo do izpada medvretenčne ploščice ali je napad išiasa. V ponedeljek je pri zdravniku dobil i. m.injekcijo Tramala in OH B12,terapijo ima predpisano 10x. Ko sedi ga boli samo koleno,pri hoji pa sprednja stran stegna in leva stran glutealne mišice. Ponoči ga boli,kljub mirovanju. Pri pregledu pri svoji zdravnica so bili refleksi vsi prisotni in ni bilo nobenih nevroloških izpadov,ali vseeno gre za zdrk medvretenčne ploščice.

P.S. terapija mu le za spoznanje odvzeme bolečine.

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

lp,mateja

Tramal blaži bolečine. HD pa je videna po moje samo z MRI ali miljografijo.
Očitno je tvoj oče tak kot jaz, da me je šele druga operacija izučila,da se ne pretegujem z delom in telovadim vsak dan 10 min za jačanje hrbtne muskulature. Zdaj ko je bolečina naj miruje in če že mora kam iti naj gre po vseh štirih. Če bi hotel pravo diagnozo, bi se moral že lansko leto naročiti najprej pri nevrokirurgu ali ortopedu in potem na MRI. Take so moje izkušnje.
Lep pozdrav,

Spoštovani,

Simptomi, ki jih navajate, kažejo na to, da je verjetno dejansko prišlo do ponovnega premika medvretenčne ploščice na opriranem mestu. Seveda je lahko eden od vzrokov neupoštevanje nasvetov, ki jih je dal zdravnik po operaciji. Po drugi strani, bi lahko simptomi kroničnega išiasa, ki jih navajate, izvirali iz sosednjega segmenta hrbtenica. Potrebno je ugotoviti, ali je to zaradi recidiva hernije (gre za eno obolelo mesto) ali zaradi problemov v sosednjem segmentu (dve oboleli mesti). To zdravnik manualne terapije lahko ugotovi na pregledu in lahko tudi pomaga odstraniti te bolečine.

Lep pozdrav,

New Report

Close