Najdi forum

Dober dan!

Stara sem 27 let in imam težave s hrbtenico.Prvič me je usekalo junija prejšnje leto.Nato so se začele postopne težave kot so;ob dolgotrajnejšem stanju bolečina v križu vzdolž leve noge,bolečina ob priklonu.Temu nisem posvečala nobene pozornosti,dokler nisem začutila v levi nogi oslabljenost mišic ali “utrujano nogo”.Po vsem tem sem šla na MR,ki pokaže naslednje:
Začetna spondiloza na seg.L4-L5;zmerna degeneracija iv.diskusa.V tej višini se diferencira velika dorzalna centralna in nakazano levostranska paracentralna diskus hernija,ki izrazito utesnjuje duralno vrečo in korenini,zlasti na levi strani.
Stanje se po fizioterapiji in vajah,ki jih delam tudi doma ni izboljšalo popolnoma nič.Na začetku sem špikanje,zbadanje,itd čutila samo po levi strani zdaj tudi po desni.
Glede na te težave pa v zadnjih dneh opažam še nekaj in sicer:
Vsake toliko časa,ko na primer hodim me nekje v zg.delu hrbtenice približno tam,ki so lopatice “strese” kot bi me nekdo z elektriko.Velikokrat imam v desni roki tak občutek kot na primer udarec v komolec,ko je bolečina skeleča.Prav zaradi teh zadnjih težav bi se posvetovala z vami.A je vse povezano z hernijo ali je možno kaj drugega?
V službi opravljam stoječe delo,na bolniškem sem že 4 mesece izboljšanaja ni nikakršnega,zato si ne predstavljam,da bi šla že delati.

Za Vaš odgovor se Vam najlepše zahvaljujem!

Sama sem imela podobne znake, kot jih opisujete med lopaticami in pa v rokah – komolec, pri veatni herniji. Po mojem vedenju pa križna hernija (ali katerakoli) ne more povzročati težav višje, kot je. Lahko samo nižje.

Vzroka za bolečine med lopaticama sta možna dva:
– osteohondrozne spremembe v vratnem delu ali
– Skrčenost mišic na prehodu med vratnim in prsnim delom, ki so lahko posledica slabega sodelovanja mišic z ledvenim delom (zaradi bolečin v ledvenem delu).
Bolečine v nogi in utrujenost je vsekakor povezana s spremembami v ledvenem delu L4-L5, kjer so spremembe za vašo starost kar precejšnje.

V vsakem primeru gre za indikacije zdravljenja z manualno terapijo, na pregledu bi tudi točno določili vzroke posameznih težav in jih nato zdravili.

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close