Najdi forum

KAko je z Hernijo diska,ki še ni bila operirana pri manipulativnem zdravljenju?Sem že slišal,da se je Hernija popolnoma ozdravila (po naravni poti) pri tovrstnem zdravljenju!

Res je, velikokrat nam zspe pozdraviti hernio disci, tudi v takih primerih, ko je bila stranka že napotena na operacijo. Seveda to ne pomeni, da lahko ozdravimo vsako hernijo, za tiste v pozni fazi je žal rešitev le kirurški nož.

Vsekakor svetujem vsem, ki imajo hernijo, da jo poizkusijo najprej odpraviti na naraven način z manualno terapijo.

V zadnji dveh letih smo v naših ordinacijah MO-GY sprejeli 87 pacientov s hernijo v križnem predelu. Terapijo smo svetovali 56 pacientom (31 primerov smo zaradi visoke stopnje bolezni odsvetovali terapijo), 48 pacientov je terapijo sprejelo, 41 smo jih ozdravili, sedem pacientov pa se je po terapiji kljub delnemu izboljšanju vseeno odločilo za operacijo.

Več o zdravljenju hernije z manualno medicino (avtor članka moj kolega prof. Smirnov) lahko prečitate na

Lep pozdrav,

Lep pozdrav, zanima me vaše mnenje tega izvida:

MR vratne hrbtenice
Narejene so bile fast spin echo T2 in T1 sekvence v sagitalni ravnini. Naredili smo gradient echo sekvenco v sagitalni in transverzalni ravnini. Ponovili smo fast spin echo T1 sekvenco v transverzalni ravnini.
Vidna je izravnana lordoza vratne hrbtenice.
Medvretenčne ploščice v višinah C4-C5, C5-C6 in C6-C7 so desicirane.
V višini C4-C5 je vidna manjša dorzalna protruzija medvretenčne ploščice, ki se širi v sprednji likvorski prostor, vendar pa utesnitev korenskih rokavčkov oz. medule spinalis ni videti.
V višini C5-C6 pa je videti manjša, levostranska dorzolateralna diskus hernija, ki se širi v področje intervertebralnega foramna in povzroča utesnitev korenskega rokavčka.

Spinalni kanal vratne hrbtenice je normalno širok.
V področju posteriornih elementov vratne hrbtenice so vidne zmerne degenerativne spremembe, brez bistvenih utesnitev.
Intramedularnih patoloških sprememb ni videti.
MNENJE:
Protrusio disci C4-C5.
Hernia disci C5-C6 sin.

Vnaprej se lepo zahvaljujem, Joži B.

Pozdravljeni,

zgornje spremembe vratnega dela hrbtenice, med C4 in C5 niso pomembne, pomembna pa je sprememba v prostoru C5-C6, kejr gre za hernijo, ki utesnjuje izstopišče levega živca C6. Najbrž gre za simptome kot so bolečinski občutki v levi roki do palca in kazalca.
Zadeva pa ni kritična in je s terapijami manualne medicine v celoti ozdravljiva, vsaj, kar se tiče simptomov. Z ustreznim zdravljenjem razloga za kakšren koli operativni poseg ne vidim.

Če se odločite za zdravljenje z manualno medicino, vas vabim na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj prinesite tudi vse izvide in slike.

Posredujem vam povezavo do kontaktov: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close